Rosor i maten
Rosor i maten – en unik svensk kokbok
I samband med Rosenfesten släpptes en unik svensk kokbok inspirerad av Trädgårdsföreningens rosor – Rosor i maten. Boken är skriven av Ola Enbågen och Totte Winberg, båda medarbetare i den anrika parken, samt fotografen Håkan Berg, som med sina underbara bilder väcker både odlar- och matglädje.
I denna rikt illustrerade bok har författarnas stora matintresse verkligen fått blomma ut. Rosor i maten är den första kokboken i Sverige som utforskar rosors och nyponens plats i matlagningen och bjuder på omkring 60 spännande recept. Håkan Bergs fängslande fotografier lyfter varje sida, och motiv från Trädgårdsföreningen speglar parkens skönhet i årets alla skiftningar, från vardag till fest.
Tematisk inspiration för alla tillfällen
Boken är tematiskt uppbyggd med lockande recept för allt från studentskivan och bröllopsmiddagen till julfirandet. Författarna vill, förutom att visa upp Trädgårdsföreningens vackra miljö, inspirera läsare att upptäcka de kulinariska möjligheterna med rosor och nypon – ingredienser som kan skapa helt nya smaksensationer på ett enkelt och lustfyllt sätt.
Håkan Bergs porträtt av parken ger ytterligare en dimension och fångar atmosfären under årets alla årstider, vilket gör Rosor i maten till både en mat- och trädgårdsbok samt en källa till inspiration för egna upptäckter och matexperiment.
Citat från författarna
"Välkommen till vår lustgård! Följ med på en rundvandring i parken och låt dig inspireras av vad Trädgårdsföreningen har att erbjuda. Gör sedan dina egna matexperiment med dessa spännande råvaror."
Rosor i maten
Bokfakta
Titel:
Rosor i maten
Författare:
Ola Enbågen, Totte Winberg
Foto:
Håkan Berg
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Warne Förlag
Utgivningsår:
2004
ISBN:
91-86425-59-5
Fler tips för trädgårdsinspiration
Läs också gärna Äppelkaka och andra äppelfavoriter för ytterligare inspiration till det bästa från trädgårdslandet.