Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

rabatter

"rabatter" är en bok med utvikbara sidor, vilket har blivit så populärt under senaste året. Utvikbara sidor gör att det är mycket lättare att få överblick över beskrivningar, men jag tycker också det gör boken lite svårläst. Men jag vet att många gillar denna typen av böcker.

"rabatter" innehåller vackra bilder på fina planteringar. Till de flesta rabatterna finns det tecknade illustrationer med numrerade växter så att det är lätt att se vad som är planterat var. Det är ursprungligen en engelsk bok, vilket gör att inte riktigt alla växterna är härdiga i Sverige. Det är lite synd tycker jag, men med tanke på illustrationerna går det inte att ändra beskrivningarna efter svenska förhållanden fullt ut. Som tur är går i alla fall de flesta växterna att få tag på i Sverige.

Det finns många olika varianter på rabatter och man får många bra idéer. En rolig detalj är att till många av rabattförslagen finns det två förslag med en kall och en varm färgskala. Till varje rabattbeskrivning finns en lista med alla växterna uppräknande. I alla uppräkningarna används de latinska namnen, vilket är bra för att undvika missförstånd. Många växter har olika namn på svenska eller flera växter kallas för samma namn och hade lätt blivit förvirrande. En nackdel med de latinska namnen är att man kanske inte vet vad alla växter heter på latin.

Rabattbeskrivningarna är indelade i klassiska rabatter, formade rabatter, speciella rabatter och rabatter att vandra igenom. Under de här kategorierna ryms tjugo rabattbeskrivningar och bland dem kan man hitta många användbara planteringstips. Bilderna är som sagt otroligt vackra och skapar många vackra drömmar. Att åstadkomma någon rabatt liknande de i boken lär förstås nog förbli en dröm för mig.


rabatter
  Titel:
rabatter
Författare:
Richard Bird
Översättning:
Eva Linderoth
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Prisma
Utgivningsår:
1999
ISBN:
9151834731

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB