Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Pretty Woman

Vem är din "Pretty Woman"? "Pretty Woman" förknippar de flesta med filmen som bär samma namn där huvudrollsinnehavarna spelas av Richard Geer och Julia Roberts. MEN, vad har då detta att göra med tulpaner?

Från Blomsterfrämjandet

Alla är inte utrustade med vit limousine, gråsprängt hår och vit smoking inför uppvaktningen på Alla Hjärtans Dag den 14 februari. Satsa därför på ett fång röda tulpaner. En tulpansort som heter 'Pretty Woman' är en Up-Runner-sort i Sverige. Hittar man inte 'Pretty Woman' finns det en mängd andra alternativ att välja bland. Leta, sök och finn en härligt röd sort som passar din kära bara för att tala om och bedyra din kärlek.

'Pretty Woman' är en intensivt röd tulpan och hör till den liljeblommande gruppen. Andra röda tulpansorter i handeln är bland annat 'Abba' och 'Ile de France'. Den lite mer konstfulla 'Rococo' är en spännande tulpan och tillhör gruppen papegoj.

Svenska tulpaner är en hållbar snittblomma som står sig cirka 5 - 7 dagar. För att kunna njuta av sina tulpaner skär man av ett par centimeter på stjälkarna och behåller emballaget på 1 till 2 timmar. Sätt tulpanerna i en vas med vatten, avskurna och med emballage för att de ska kunna suga upp vatten och därmed bli saftspända. Ta av emballaget och njut sedan en vecka framåt av dina tulpaner.

Glöm bort alla huskurer för hur man får blommorna att stå längre. Det enda som behövs är en ren vas med friskt och kallt vatten. Tänk på att tulpanerna dricker mycket så var noga med att fylla på med vatten. Placera gärna tulpanerna svalt så står de länge vackra i vasen.

Läs mer:
Alla Hjärtans Dag


Tulpanbukett till Alla Hjärtans Dag.


Läcker handväska dekorerad med tulpanen 'Pretty Woman'.
Foto: Blomsterfrämjandet och IFBC

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB