Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Alla Hjärtans Dag

Hur ser firandet ut i Sverige?
Redan på 1950-talet uppmuntrade vissa varuhus till att fira Alla Hjärtans Dag men det var först på 1990-talet som det tog fart. Till att börja med skickades fina små kort där man bedyrade sin kärlek. Numera är blommor mer och mer vanligt.

Exempel på hur man firar i andra länder
Valentin eller Alla Hjärtans Dag firas över hela världen. Firandet ser naturligtvis inte likadant ut överallt. Engelsmännen skickar kärleksförklaringar till sin älskade via små annonser i dagstidningen. I kärlekens huvudstad Venedig ställer man till med karneval. Japanska män uppvaktar kvinnorna med vit choklad.

Fira med blommor!
Bortsett från historien är det trevligt att uppvakta med röda tulpaner. I den allt mer pressade värld vi lever i med all teknik, våld och negativa nyheter i TVrutan behöver vi känna ömhet och kärlek. Många använder sin mobil till att skicka små kärleksförklaringar via SMS. SMS betyder Short Message Service. De flesta skulle nog uppskatta ett SMS i levande form. Valet av ett levande SMS faller då helt naturligt på tulpaner. Det blir verkligen en överraskning om du ger den du älskar tulpaner med färg och form som du själv tycker allra bäst om. Den andra vägen som man kan välja är att välja utseendet på tulpanen som mottagaren gillar bäst och vill ha.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Vårkänslor
Tulpanen är den snittblomma som vi svenskar gillar mest. Vi är duktiga förbrukare och gör av med ca 120 miljoner tulpaner under säsongen som har sin storhetsperiod från nyår fram till påsk. Bland det första vi tänker på när vi hör ordet tulpan är att det är en blomma som det låter om. När man håller i en bukett tulpaner har det ett krispigt och fräscht läte. Tulpanen är dessutom känd för att väcka vårkänslor och ett och annat frieri kanske sker under den här dagen.


Tulpan Rococo


Tulpan Abba


Tulpan Ile de France
Foto: Blomsterfrämjandet och IFBC

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB