Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ormbunken

Ormbunken - från retro till stilren hälsotrend. 70-tal, radhus och retro, associationerna är många när man nämner ormbunken som var omåttligt populär i de svenska hemmen för några decennier sedan. Nu är det dags att flytta in ormbunken i finrummet och låta den exotiska, lättskötta och hälsobringande krukväxten skänka mer än bara grönska i hemmet.

Från Flower Council of Holland

Ormbunksväxten spjutbräken är en av våra mest klassiska och tåliga krukväxter som dessutom är en av de bästa luftrenande och luftfuktande växterna. Trots att många av oss förknippar ormbunkar med 70-tal och retrokänsla är det nu dags att plocka in den tåliga och grönskande växten i finrummet som en av de mest moderna växter vi kan ha i vårt hem.

Att kombinera stil och inredning med de positiva hälsoeffekter Spjutbräken ger oss, är ett utmärkt exempel på ett modernt och medvetet leverne. Att ormbunken dessutom är en av de mest lättskötta växterna gör den till en utmärkt växt för det kalla svenska vinterhalvåret.

Spjutbräken finns i flera sorter och storlekar och är en upprättväxande, robust och storvuxen ormbunke. Det finns alltså spjutbräken som passar alla stilar och smaker.

De ormbunkar som finns idag klarar sig bättre än de som fanns förr som ofta fick gula blad och skräpade ner. Spjutbräken är ofta ganska mörkertåliga och det finns till och med de som klarar sig relativt bra i badrum med någon form av ljusinsläpp.

Spjutbräken passa även bra i barnmiljöer då den är ofarlig enligt Giftinformationscentralen.

Hälsoeffekter utöver det vanliga

Ormbunken spjutbräken är inte bara en magnifik inredningsdetalj utan för med sig utmärkta hälsoeffekter och förbättrar miljön såväl i hemmet som på kontoret.

Den fungerar både som en effektiv luftrenare genom att ta upp vår utandningsluft och andra skadliga ämnen i vår omgivning och som en effektiv luftfuktare vilket under vinterhalvåret passar vårt svenska klimat bättre än någonsin.

Man brukar prata om att växten avdunstar 90 procent av det vattnet man ger den, så med tanke på hur torr inomhusmiljö vi kan ha i Sverige under vintern så kan alltså växten vara en bra hjälp på vägen.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB