Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Njut av sensommaren

Tro nu inte att augusti innebär slutet på sommaren. Nej, tvärtom: den här månaden är bara början på en skön period med massvis med härliga stunder i trädgården eller på altanen.

Inspiration från Floradania

Medan vår- och sommarträdgården är en frodig, färgsprakande upplevelse, manar sensommaren snarare till eftertanke och ett dämpat lugn med härliga stunder i sensommarsolen.

Matcha årstiden

Komponera dina egna, personliga färglandskap som matchar årstiden och din egen smak. Arrangera växterna på brickor eller fat och flytta runt dem i trädgården, allt efter sol- och läförhållanden.

#Ojämnt antal för harmoni#

Välj i första hand ett ojämnt antal växter till de mer traditionella arrangemangen – det ger nämligen det mest harmoniska resultatet. Du kan naturligtvis också ”freestyla”, och blanda olika växter samt låta ytterkrukor och fat och så vidare bilda ramen.

#Flammande färgspel i uterummet#

Ett potpurri av brända färger, med gult, orange och rött som grundtoner, avspeglar årstidens lugna och mättade färgskala. Arrangerade på ett annorlunda och fräscht satta i en låda med handtag kontrasterar de väl mot omgivningen, samtidigt som de bidrar till trivseln och stämningen i uterummet.

#Fräsch färgklick i trädgården#

Ge sensommarträdgården ett lyft med läckra krukor i intensiva cerise och lila nyanser. Placera till exempel krukorna på en bänk eller en trappa, gärna en aning förskjutna i förhållande till varandra, så att du kan njuta av dem på nära håll eller från fönstret.

#Blåa sensommardrömmar#

Septemberhimlens klarblåa nyans är en säker vinnare i sensommarträdgården. Plantera likadana växter i krukor i olika former och storlekar. Sedan kan du lägga dig i vilstolen och bara njuta av färgspelet som solens intensiva strålar bjuder på. Är vinden lite sensommarkylig kan du ju ta en filt över dig, om du vill!

#Gråa växter är inne#

Grått är en färg som normalt inte förknippas med växternas värld, men det finns faktiskt en rad växter i gråa nyanser som gör sig väldigt väl tillsammans med lila och/eller vitt. Skapa en trevlig dekoration till trädgårdsbordet med växter på en bricka, eller varför inte ett litet romantiskt hörn någonstans på altanen?

#Hitta rätt för din smak#

Hitta det tema och de färger som just du drömmer om, och unna dig att njuta helt och fullt av en skön årstid!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB