Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Natursten i trädgården

Natursten i trädgården är omtyckt av många - det kan som bekant användas på så många sätt! Är du intresserad av att ha det i din trädgård kanske den här boken är något för dig?

Av Sylvia Svensson

Natursten i trädgården

Text och foto: Mona Wembling & Anette Åberg ICA Bokförlag 2012, IBSN 978-91-534-3591-4

Det är något visst med natursten i trädgården. Den är varm och vacker och kan användas till så mycket mer än bara gångar. Natursten kan användas till att bilda murar, sittplatser, dammar och uppfarter och vara vacker som stora eller små stenbumlingar på väl valda platser och i olika typer av trädgårdar.

I den här mycket informativa boken, Natursten i trädgården, berättar Mona Wembling, landskapsarkitekt till yrket, om de olika aspekterna med natursten. Boken börjar med att ta upp det tidlösa med stenen och förklara vad en sten är, om olika bergarter och mineraler och deras färg, struktur och textur.

Så fortsätter boken med några praktiska nödvändigheter som de olika egenskaperna hos stenar, hur man arbetar med dem och olika sätt att lägga dem så att de bildar vackra ytor och gångar. Boken tar också upp användning av natursten när det gäller bygga bort nivåskillnader med hjälp av trappor och murar.

De informativa faktarutorna och teckningarna ger en bra uppfattning om mått, format och ytbearbetningar.

Ett läckert kapitel med vackra bilder av Anette Åberg berättar om stenbumlingar, stilleben och vattenporl och så föreslår hon förstås lämpliga sällskapsväxter till dessa dekorativa inslag med olika sorters sten.

Allt som allt en mycket vacker och klok bok om natursten och dess användning i trädgården med massor av inspirerande bilder.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB