Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Mycket trädgård på bokmässan!

För oss trädgårdsnördar var bokmässan så där härlig och underbar som den har varit under de senaste åren. Floran med trädgårdsböcker bara ökar, så det går att hitta böcker för varje behov och smak!

Av Sylvia Svensson

Så är den stora Bokmässan 2011 igång på Svenska Mässan i Göteborg. Den omfattar över 3 000 programpunkter och pågår från onsdag till söndag. Mässans huvudtema i år är det tyska språket, Tre länder – ett språk.

Trädgård och mat ihop

Trädgårdsböckerna samsas som vanligt med kokböckerna i mässans vackraste utställning på andra våningen, där även mässans trädgårds- och kockscener finns.

I år hade trädgårdsutställningen gjorts av Kungsbacka Trädgårdsvänner och består av ett antal pallkragar med sina växter. Man knöt an till det tyskspråkiga temat och visade en tänkt klosterträdgård från språkområdet.

Den vackra fondväggen i fototryck visade ett medeltida kloster, Heliga Marias Kloster i Fulda, och arrangemanget illustrerade de gamla klosterträdgårdarna med dess grönsaker och medicinalväxter.

Mässans personal gick runt i "felstavade" t-shirts med ord som "rattstävad", karlek” och "världsvän". Detta illustrerade kommunikationskampanjen Punkter gör skillnad. Man hoppas att mässans programpunkter också ska göra skillnad, inte minst fredagens manifestation för Dawit Isaak, där bl a nobelpristagarna Herta Müller och Mario Vargas Llosa deltog.

Bokmässan finns inte bara i fysiskt på Svenska Mässan utan även digitalt på webben och i sociala medier året om.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB