Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Min Örtagård

Att odla kryddväxter är väldigt populärt just nu och det märks på antalet nya böcker i detta ämne. Min örtagård är en sådan, men till skillnad från de flesta författare har Lisbeth Almark valt att beskriva ett antal perenna kryddväxter som dessutom är lättodlade.

Utöver odlingstips kan man läsa om örternas historia och vad de har för effekt på hälsan. Inom flera släkten finns det flera arter och underarter som också beskrivs. I avsnittet om timjan kan man bl a läsa om Trädgårdstimjan, Backtimjan, Stortimjan, Citrontimjan och Gråtimjan.

Lisbeth Almark driver Örtagården Mon, som är en av de största i Norden. I Min örtagård delar hon med sig av sina erfarenheter från 30 års odling av kryddväxter. Det hela började med att Lisbeth skulle göra örtsalt och därför behövde flera olika örter. Receptet på örtsalt hittar man förstås i boken. Överallt i boken finns Lisbeths favorítrecept och man får många tips på hur man kan använda sina örter.

I ett avsnitt beskrivs hur man bäst undviker ogräs i sin kryddodling. Har man ändå fått ogräs i rabatten så finns det även recept på hur man får användning för ogräset. Maskrosknäck, stuvad svinmålla och paj med kirskål är några exempel på recept med ogräs. Många av blommorna i våra trädgårdar är ätliga och i ett avsnitt beskrivs hur vi kan använda dem.

I sin örtagård har Lisbeth Almark flera temarabatter och man får genast lust att anlägga en egen färgrabatt, doftrabatt, kärleksrabatt och timjanrabatt.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Min Örtagård
  Titel:
Min Örtagård
Författare:
Lisbeth Almark
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Rabén Prisma
Utgivningsår:
1998
ISBN:
9151832895

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB