Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Med livet som insats

Häggen fortsätter att slå ut litet tveksamt - vädret har inte varit det allra varmaste. Själv har jag haft en välbehövlig semestervecka - inte för att vila upp mig, men för att jobba i trädgården! Ömma muskler och blåsor på händerna, men när jag tittar ut över mina nygrävda odlingsbäddar, nyplanterade buskar och nyuppsatta gärdesgård är det helt klart värt det!

Av Ulrika Wiss, Vibbyn, Norrbotten.

Torsdagen den 10 juni 1999.

Fast jag levde litet farligt där ett tag, med järnspett och spade i händerna. Inte förrän efter ett par dagars grävande började jag fundera på att det faktiskt kan finnas annat än stenbumlingar, daggmaskar och asprötter där nere... Elkablar! Jag ringde vår elleverantör, som ryckte ut med pipande maskiner och röd sprayburk. Det visade sig att jag varit farligt nära huvudkabeln med järnspettet när vi satte upp gärdesgården! Snäll som han var, elmannen, mätte han även upp några av våra "egna" kablar, mellan huset och garaget. Men det fanns tydligen fler än jag trodde, för när jag planterade dagliljor invid gärdesgården studsade det märkligt under spaden, och mycket riktigt - en kabel löpte genom två av hålen! Tack och lov verkar de vara ganska tåliga, kablarna, men läskigt var det! Undras om dagliljorna bryr sig?

Gärdesgården ja - vilket lyft för tomten! Vi satte upp cirka 30 meter, kring fårhuset. Det är både vackert och förhoppningsvis ett effektivt sätt att hålla fåren inne. Det känns också som att gärdesgården ger struktur åt tomten, en bas att fortsätta planeringen av buskar och grönsaksrabatter utifrån. Min faster hjälpte till, hon har gjort det förr och kunde se till så att det blev snyggt och stadigt. Men det var inte alls så svårt som jag hade trott - nu när jag fått se hur det ska gå till kan jag nog göra en själv. Det blev nämligen en del material över som jag tänker inhägna grönsakslandet med. Hoppas att det håller hungriga får borta från broccolin till hösten!

Det blev ännu mer att plantera under veckan, eftersom ett paket från HortoGreen dök upp. Jag hade beställt fläder, dagliljor och citrontimjan via deras webbsidor, och det fungerade bra. Har ni handlat fröer eller plantor via Internet? Nu är i alla fall det mesta planterat, utom Astilben som jag inte riktigt kan bestämma var den ska stå.

Frilandssådden och utplanteringen har inte kommit igång ännu, mest på grund av att vädret försämrades i slutet av veckan. Det är ju i och för sig inte direkt någon fara för livet, att så i regn, men det är inte så lockande att klafsa omkring i vår leriga jord - och inte så nyttigt för fröna heller tror jag. Men när som helst nu är det dags!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB