Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Mässor i massor!

Trädgårdsmässorna blir fler för varje år. När det finns mycket att välja på och mässorna ligger utspridda över säsongen och i landet blir det lättare att planera in minst ett inspirerande besök.

Av Katarina Kihlberg Först ut är Skåne med hopp om tidig vår, Skånska Trädgårdar i Jägersro, Malmö, 3-6 mars. Veckan efter är det Rum & Trädgård på Kistamässan, 10-13 mars. Dit kommer jag, Katarina Kihlberg, för att hålla föredrag om Trädgård på nätet - en blomstrande mötesplats året runt. Välkomna att lyssna på lördagen och söndagen klockan 11! Två veckor senare är det dags för Stockholms andra mässa, Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan, 24-27 mars. Mässan har i år temat Plats för sinnen, tid för grönska.

Nu beger vi oss ca 40 mil norrut till Stora Vårmässan i Sundsvall, 1-3 april där bland andra Gunnel Carlson deltar. Veckan därpå är det Örebros tur med Din Trädgård, 8-10 april. Tema på den mässan är Sinnenas trädgård där Gustav och Marie Mandelmann, kända från Trädgårdsfredag i SVT, kommer att delta och dela med sig av sin underbara inställning till odling och trädgårdsliv.

Tyvärr blir det ingen mässa Trädgård i norr i Umeå som det var tänkt i maj, men intresset för mässan är stort och vi håller tummarna för att den kommer tillbaka nästa år! Först ut i maj är i stället Lisebergs trädgårdsdagar i Göteborg, 6-8 maj. Ett par veckor senare kan du besöka Trädgård & Bostad, en mässa som är förlagd till den vackra miljön kring Wapnö Slott strax utanför Halmstad, 20-22 maj. Ni som bor en bit norröver kan samma helg i stället välja Dalarnas Trädgårdsmässa som hålls för tredje gången i Rättvik, 21-22 maj.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Mässornas mässa kräver en lite längre resa, Chelsea Flower Show i London de 24-28 maj är en upplevelse och en mycket intensiv tillställning! Slag i slag slår Medelpads Trädgårdsmässa i Timrå upp portarna den 28-29 maj.

Efter ett sommaruppehåll i mässaktiviteterna är det dags för Europas vackraste park att bjuda till Den stora trädgårdsfesten på Sofiero, 26-28 augusti.

Annat på gång!

Parallellt med mässorna är det fantastiskt mycket kul och spännande på gång i hela Sverige. Nedan nämner jag några och i övrigt får ni gärna hjälpa oss genom att gå in och fylla på i vår kalender och på så vis hjälpa arrangörerna att nå ut.

Trädgårdsrundan i Nordvästra Skåne, 3-5 juni Trädgårdsveckan på Gotland, vecka 25 Rosens dag, 2 juli Så som i Enköping"/ Trädgårdsdagen i år 3 september Höstfest i Bergianska trädgården, 4 september Ölands skördefest, 29 september-2 oktober

Mycket nöje!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB