Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Mässor i massor!

Trädgårdsmässorna blir fler för varje år. När det finns mycket att välja på och mässorna ligger utspridda över säsongen och i landet blir det lättare att planera in minst ett inspirerande besök.
Buketten som alla ville gå in i på Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero förra året (bild Sofiero).
Buketten som alla ville gå in i på Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero förra året (bild Sofiero).
Nordiska Trädgårdar, 2011.
Nordiska Trädgårdar, 2011.
Rum & Trädgård i Kista.
Rum & Trädgård i Kista.
Din Trädgård i Örebro.
Din Trädgård i Örebro.
Stora vårmässan i Sundsvall.
Stora vårmässan i Sundsvall.
Chelsea Flower Show!
Chelsea Flower Show!

Av Katarina Kihlberg Först ut är Skåne med hopp om tidig vår, Skånska Trädgårdar i Jägersro, Malmö, 3-6 mars. Veckan efter är det Rum & Trädgård på Kistamässan, 10-13 mars. Dit kommer jag, Katarina Kihlberg, för att hålla föredrag om Trädgård på nätet - en blomstrande mötesplats året runt. Välkomna att lyssna på lördagen och söndagen klockan 11! Två veckor senare är det dags för Stockholms andra mässa, Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan, 24-27 mars. Mässan har i år temat Plats för sinnen, tid för grönska.

Nu beger vi oss ca 40 mil norrut till Stora Vårmässan i Sundsvall, 1-3 april där bland andra Gunnel Carlson deltar. Veckan därpå är det Örebros tur med Din Trädgård, 8-10 april. Tema på den mässan är Sinnenas trädgård där Gustav och Marie Mandelmann, kända från Trädgårdsfredag i SVT, kommer att delta och dela med sig av sin underbara inställning till odling och trädgårdsliv.

Tyvärr blir det ingen mässa Trädgård i norr i Umeå som det var tänkt i maj, men intresset för mässan är stort och vi håller tummarna för att den kommer tillbaka nästa år! Först ut i maj är i stället Lisebergs trädgårdsdagar i Göteborg, 6-8 maj. Ett par veckor senare kan du besöka Trädgård & Bostad, en mässa som är förlagd till den vackra miljön kring Wapnö Slott strax utanför Halmstad, 20-22 maj. Ni som bor en bit norröver kan samma helg i stället välja Dalarnas Trädgårdsmässa som hålls för tredje gången i Rättvik, 21-22 maj.

Mässornas mässa kräver en lite längre resa, Chelsea Flower Show i London de 24-28 maj är en upplevelse och en mycket intensiv tillställning! Slag i slag slår Medelpads Trädgårdsmässa i Timrå upp portarna den 28-29 maj.

Efter ett sommaruppehåll i mässaktiviteterna är det dags för Europas vackraste park att bjuda till Den stora trädgårdsfesten på Sofiero, 26-28 augusti.

Annat på gång!

Parallellt med mässorna är det fantastiskt mycket kul och spännande på gång i hela Sverige. Nedan nämner jag några och i övrigt får ni gärna hjälpa oss genom att gå in och fylla på i vår kalender och på så vis hjälpa arrangörerna att nå ut.

Trädgårdsrundan i Nordvästra Skåne, 3-5 juni Trädgårdsveckan på Gotland, vecka 25 Rosens dag, 2 juli Så som i Enköping"/ Trädgårdsdagen i år 3 september Höstfest i Bergianska trädgården, 4 september Ölands skördefest, 29 september-2 oktober

Mycket nöje!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB