Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Lisebergs vår

  • Trädgård

Igår presenterade Liseberg, som i år fyller 85 år, sitt utbud för säsongen. Parken var redan full av vårblommor och det grejades och fejades in i det sista inför premiären den 26 april.

Årets stora nyhet är Evert Taubes Värld, en storsatsning på 125 miljoner kronor. Den innehåller massor av upplevelser och en tillhörande Taube-scen och -restaurang. Dessa är förstås i första hand tänkta för den lite mognare publiken som kanske själva har upplevt Taube och hans livsgärning, men även barnen får sitt i ett nytt skicklighetsspel Bananbåten, en sminkhörna och ett lyckohjul.

För oss trädgårdsintresserade är förstås Lisebergs årliga satsning på sina Trädgårdsdagar ett måste. I år är det dags den 9-11 maj och detta kommer att vara Västsveriges största trädgårdsmässa med ett 100-tal utställare. På plats finns också en rad ideella föreningar med experter av det mest skilda slag, redo att ge besökarna goda råd och tips. I Lisebergsteatern håller en rad gäster föredrag och det blir final i både balkonglåde- och grilltävling. Man kan gå på kurs i pilflätning och blomsterbinderi och det traditionella trädgårdsbröllopet i Lustgården blir det i år också.

Ännu mer trädgård blir det lite senare i och med att Liseberg även är med i Göteborgsområdets storsatsning Göteborgs Lustgårdar. Liseberg ställer i ordning ett två hektar stort parkområde som blir den perfekta promenadplatsen för lite avkoppling mellan åken. Den stora invigningen av Lisebergs Lustgårdar äger rum den 28 juni.

Liseberg har också fått en ny bok, Systrarna på Liseberg av Emily E. Nonnen, som presenteras separat.

   

Vacker stenläggning och narcisser
Vacker stenläggning och narcisser

Lisebergsteatern och planteringar
Lisebergsteatern och planteringar


Ur Taube-ljusshoven, Vinga fyr och storm