Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lisebergs vår

Igår presenterade Liseberg, som i år fyller 85 år, sitt utbud för säsongen. Parken var redan full av vårblommor och det grejades och fejades in i det sista inför premiären den 26 april.

Årets stora nyhet är Evert Taubes Värld, en storsatsning på 125 miljoner kronor. Den innehåller massor av upplevelser och en tillhörande Taube-scen och -restaurang. Dessa är förstås i första hand tänkta för den lite mognare publiken som kanske själva har upplevt Taube och hans livsgärning, men även barnen får sitt i ett nytt skicklighetsspel Bananbåten, en sminkhörna och ett lyckohjul.

För oss trädgårdsintresserade är förstås Lisebergs årliga satsning på sina Trädgårdsdagar ett måste. I år är det dags den 9-11 maj och detta kommer att vara Västsveriges största trädgårdsmässa med ett 100-tal utställare. På plats finns också en rad ideella föreningar med experter av det mest skilda slag, redo att ge besökarna goda råd och tips. I Lisebergsteatern håller en rad gäster föredrag och det blir final i både balkonglåde- och grilltävling. Man kan gå på kurs i pilflätning och blomsterbinderi och det traditionella trädgårdsbröllopet i Lustgården blir det i år också.

Ännu mer trädgård blir det lite senare i och med att Liseberg även är med i Göteborgsområdets storsatsning Göteborgs Lustgårdar. Liseberg ställer i ordning ett två hektar stort parkområde som blir den perfekta promenadplatsen för lite avkoppling mellan åken. Den stora invigningen av Lisebergs Lustgårdar äger rum den 28 juni.

Liseberg har också fått en ny bok, Systrarna på Liseberg av Emily E. Nonnen, som presenteras separat.


Vacker stenläggning och narcisser


Lisebergsteatern och planteringar

![](https://odla.blob.core.windows.net/images/artiklar%2Fimages%2Fur-taube-ljusshoven-vinga-f.jpg)
Ur Taube-ljusshoven, Vinga fyr och storm

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB