Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Blomsterfest på Liseberg

I dagarna tre, 6-8 maj 2011, var det annat än fart och spel som var huvudtemat på Liseberg! De årligt återkommande Trädgårdsdagarna firades i strålande sol och värme under de två sista dagarna.

Av Sylvia Svensson

Under tre dagar kunde man handla allt från fröer till jättegrillar och trädgårdsmaskiner. Här gavs också få inspiration och goda råd från alla trädgårdsexperter hos de olika trädgårdssällskapen. Råd om hur du bygger vatteninstallationer i trädgården kunde man också få. Du kunde gå en kurs i blomster- bindning eller pilflätning eller delta i grill- skolan och lära dig att grilla à la America! Och gott blev det!

Inspiration och fantasi

De olika trädgårdsutbildningarna presenterade sitt program och visade prov på sitt kunnande. Roligt nog hade både Munkagårds Trädgårdsutbildning och Naturbruksgymnasiet Dingle båda hakat på temat Älvor och Troll. Kan man ana en liten samordning här?

Munkeröds Floristutbildning hade gjort vackra trädgårdsarrangemang med blommor, allt från en blommande soffa, utemöbler och hängmatta till spaljéer.

Arborister utan höjdskräck kunde ses svinga sig runt 18 m uppe i ett träd! Det är en ny yrkeskategori som är på frammarsch. Det handlar alltså om utbildade, certifierade trädvårdare som man kan anlita för att åtgärda träd i sin trädgård.

Rångedala hade gjort en tjusig serie med olika idéträdgårdar, allt från japansk och amerikansk till kryddgård och svensk natur. I den sistnämnda var det bl.a. en rolig installation med torrdass, där någon tydligen just hade lagt en rökare.

Shopping

Och visst handlades det också friskt! En bra idé som många hade anammat var att ta med sig skrindan till parken och dra sina inköp efter sig. Men i år hade det också anordnats en välbehövlig Växtgarderob, där man kunde lämna in sina påsar och kassar, medan man gick runt och köpte ännu fler växter.

Det kommer allt finurligare lådor för balkong och terrass. På Liseberg såg jag en fiffig nyhet som heter Urban Garden. Den är en svart odlingslåda av brännlackerad stål. Man kan anpassa den till platsen genom att man kan justera längden från 60 cm till 1 m. En tillhörande spaljé finns också och en isoleringssats följer med, för att kunna vinterisolera lådan. Lådan är 50 cm hög och 30 cm bred så även småträd får plats.

Liseberg har också en 20.000 kvadratmeter stor Lustgård uppe i en kuperad terräng, där arrangerades det rundturer med guide.

På lördag och söndag var också attraktionerna igång. Den nya Atmosfären verkade vara populär men hisklig, av alla skriken att döma!

På söndag eftermiddag var det dags för den av Interflora arrangerade Hattparaden, där man kunde se mer eller mindre fantastiska blomsterhattar! En separat bildkavalkad om denna kommer.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB