Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Liseberg blommar

Denna helg i hänryckningens tid hade Liseberg sina årliga trädgårdsdagar, ett måste för alla västsvenskar med gröna fingrar. Väderguden var på sitt bästa humör och ordnade ett både soligt och varmt väder pingsthelgen till ära. Det betydde naturligtvis massor med folk på mässan, något som de dryga 100 utställarna säkert tackar för.

Själva parken var också blommande och grann, man hade planterat 100 000 lökar, så där saknades inte något att fästa blicken på. Attraktionerna var inte igång, man koncentrerade sig helt på Trädgård denna helg och det med all rätt.

Där fanns massor att saker att köpa, både till lust och nytta: redskap och maskiner, möbler, böcker, bling-bling och så förstås massor med växter, mer eller mindre rara sådana! Redan några tio meter från ingången råkade vi på de två som kanske hade de mest rara växterna, Gerben Tjeerdsma som sålde all världens lökar från sin odling Gerbianska, och Peter Korn med perenner likaså från världens alla hörn. Och entusiasterna lät inte vänta på sig utan intog killarnas marknadsstånd med besked!

Man kunde förkovra sig i både blomsterbindning och pilflätning, där det traditionsenligt arrangerades kurser för besökarna. Nytt för i år var en kurs i grillning, ledd av TV-kocken Bengt Sjöström.

Föredragshållare med olika teman höll hov i Lisebergsteatern, så där kunde man ta del av Trendspaning i Lustgården och modevisningen Haute Botanique och mycket mera.

På de ideella organisationers rådgivningstorg kunde man få ytterligare råd och tips.

Ikeas stora inspirationsutställning gav säkert också ett och annat tips att ta med sig hem till den egna uteplatsen.

Olika sorters tävlingar hör ju till. I år tävlades det i vem som hade gjort den bästa balkonglådan. Fem finalister har skapat varsin balkonglåda, som sedan har varit utgångspunkt för de balkongmiljöer som kända formgivare har byggt upp.

I Köksträdgården var det grilltävling med final på söndagen.

Trädgårdsbröllop har ju blivit en tradition i samband med Trädgårdsdagarna. I år vigdes brudparet Caroline och Björn i entrén till Lisebergs Lustgård och allt var just så vackert och romantiskt som sig bör.

Munkeröds floristelever hade gjort både dekorationen och brudbuketten, men de visade också en show med brudbuketter och barfotabrudar på scen.

Allt som allt en mycket lyckat mässa!


Barfotabrudar


Årets blomstervagn


Kal i nya hatten


Himmelsblått till salu


Gerben och Peter med rariteter


Mer värd än en krona


Tulpanhav

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB