Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Krukväxternas sommarlov

Många av de blommande krukväxter som piffar upp inomhus under våren behöver vila sig när risken för frost är över. Låt dem komma ut i det fria, men se till att de är skyddade mot regn och rusk.

Våren bjuder på massor av fina och vackra krukväxter som med sina färgglada blommor hjälper oss att lägga den mörka vintern bakom oss.

Hibiskus, Hibiscus rosa-sinensis, och gerbera, Gerbera-hybrid, har båda stora exotiska blommor i starka knallfärger som skapar värmande semesterstämning inomhus även om väderprognosen lovar allt annat än sommarvärme. Samma sak gäller för begonia, Begonia elatior-hybrid, som också finns i varma gula, orange och röda nyanser.

Oleander, Nerium oleander, gul bägarranka, Dipladenia sanderi och blå passionsblomma, Passiflora caerulea, är härliga krukväxter i romantiska rosa och blålila nyanser som sätter färg inomhus under vårmånaderna och kan skapa rena medelhavsstämningen på terrassen hela sommaren.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

När våren går över till sommar tillbringar vi allt mer av vår tid utomhus. Det blir sköna eftermiddagar och långa, ljumma kvällar på terrassen. Låt krukväxterna flytta med ut och vara en del av den blommande inramningen av familjens uteliv hela sommaren.

Växtförhållandena på en övertäckt terrass eller i ett skönt uterum är nämligen helt perfekta för krukväxter som behöver semester. Inne i vardagsrummet hämmar det begränsade ljusflödet tillväxten. Om du sätter ut växterna får de allt det ljus de behöver. Samtidigt känner de av dygnsrytmen eftersom temperaturen växlar från dag till natt. Det uppskattar växterna eftersom det liknar deras naturliga växtförhållanden mer än vardagsrummet med dess konstanta temperatur.

Krukväxterna kommer ursprungligen från varmare breddgrader, så du måste vänta med att skicka ut dem på sommarlov tills risken för frost är helt över. Det är också skälet till att krukväxterna ska stå ljust och varmt, men måste skyddas mot regn och rusk eftersom det inte hör till ett skönt sommarlov.

Plantera dina krukväxter i vackra krukor, antingen var för sig eller tillsammans i vackra blomstersymfonier i matchande nyanser. Kom ihåg att lägga ett bra dränerande skikt av småstenar eller krukskärvor på krukans botten och att vattna och göda krukväxterna hela sommaren. Växterna kommer att njuta av krukans rymlighet och det perfekta klimatet på terrassen och kommer att tacka dig med frodighet och massor av blommor hela sommaren.


Krukväxternas sommarlov

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB