Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Krukväxter

Över 500 växter för vackra fönster

Nu vet jag att Lyktranka är det korrekta namnet på den krukväxt som jag alltid kallat Hjärtan på en tråd och att det inte är så konstigt att min Bougainvillea tappar alla bladen eftersom jag vattnar den alldeles för lite. Jag har nämligen läst Lena Månssons bok "Krukväxter". Därför vet jag också att det finns en krukväxt som heter Ulliga Ulla och en annan som heter Gubbhuvud!!

Visst finns det ett flertal böcker om krukväxter ute i handeln men jag tycker ändå att det är helt okej att det ges ut ännu en krukväxtbok speciellt med tanke på att Lena Månssons bok är på 320 sidor och rymmer alla tänkbara (och nästan otänkbara) krukväxter. Vare sig du vet det latinska namnet eller det svenska namnet så kan du med hjälp av bokens alfabetiska register hitta den växt du söker med både bild, beskrivning och skötsel. Dessutom kan du läsa om växtens ursprung och namn, förökning och närbesläktade arter och sorter.

Jag hittade flera vackra och annorlunda krukväxter i boken som jag gärna skulle vilja ha i mitt hem, så nu återstår bara att hitta en blomsterhandel som inte bara har Saintpaulia, Fikus, Begonia och Yuccapalm i sitt sortiment.

Jag förstår av Lena Månssons förord i boken att hon och hennes fotografer har haft ett fasligt schå med att finna exemplar av alla de växter som beskrivs i boken. Jag får väl efterhöra i min blomsterhandel på orten om de vill ta hem enstaka exemplar om jag gör en beställning.

Boken innehåller, förutom det stora avsnittet "Krukväxter i alfabetisk ordning", kortare kapitel om växter för hälsans skull, krukväxter som bordsdekoration, årstidsväxlingar i fönstret m.m.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Sådana här böcker är ju som bekant ganska så dyra och den här är inget undantag. Cirkapriset ligger runt 422 kr och det är väl ganska mycket pengar för de flesta av oss, men å andra sidan är Lena Månssons bok om krukväxter ett komplett uppslagsverk som räcker långt när du behöver veta något om dina gamla trotjänare eller om någon tillfällig gäst på fönsterbrädan.

KRUKVÄXTER
  Titel:
KRUKVÄXTER
Författare:
Lena Månsson
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
ICA Bokförlag
Utgivningsår:
1998
ISBN:
9153416880

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB