Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Väldoftande krukväxter

Från danska Floradania kommer tips på blommor för hemmet som inte bara är vackra utan också doftar gott.

Från Floradania

Du kan skapa dina egna doftoaser i hela hemmet med hjälp av fat, brickor och skålar med väldoftande växter. Du kan välja olika dofter till de olika rummen efter ljusförhållanden och temperatur, men självklart kan du använda samma växter överallt, bara du funderar lite extra på placeringen.

Ofta glömmer man hur underbart det är att ha doftande växter i badrummet, men det är faktisk något som alla vinner på. En växt som exempelvis Gardenia älskar ljus och den höga luftfuktighet som ofta finns i badrummet, medan de som bor i huset kommer att njuta ännu mer av den dagliga duschen när de sveps in i växtens underbara doft.

Det finns ett otal, vackra blommande växter med en underbar doft och naturlig ljuvlighet som kan få dig att uppleva ditt hem på ett nytt och intensivare sätt och vara det där lilla extra i vardagen som gör så stor skillnad för dig och din familj.

Förslag på väldoftande växter:

Stephanotis floribunda Doftranka: Sötaktig, lätt kryddig, väldoftande Ska stå på ljus plats, men inte i direkt sol. Gärna på sval plats. Måttlig vattning. Tål inte uttorkning. Sparsam gödning under växtsäsongen.

Jasminum polyanthum Vippjasmin: Sötaktig, kryddig doft. Ska stå på ljus plats, gärna i direkt sol. Gärna på sval plats. Vattnas ofta under blomningen. Tål inte uttorkning. Kan planteras ut.

Gardenia: Mild och fräsch doft. Ska stå på ljus plats, men inte i direkt sol. Ska vattnas med regnvatten eller kalkfattigt vatten. Tål inte uttorkning. Bladen ska hållas fuktiga. Måttlig gödning.

Cytisus Madeiraginst: Intensiv, citrusaktig doft. Ska stå på ljus och sval plats. Regelbunden vattning. Tål inte uttorkning. Sparsam gödning.

Lökväxter, t.ex. hyacint: Väldoftande, liljeaktig ton. Ljus och sval plats. Regelbunden vattning. Kan planteras ut i trädgården efter blomningen.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB