Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Krukor med tema

Krukor med tema på Fredriksdal.

Vackra, intressanta planteringar i stilenhetliga krukor kan man titta på i Fredriksdals friluftsmuseum, på gården mellan husen.

Det hela inleds redan på framsidans veranda, som är möblerad med en soffa och stolar gjorda av pilspön. Klätterstöd och lövkorgar som användes som krukor är av samma material. Det fyndiga namnet på arrangemanget var just Hemvävt. De "bonniga" växterna passar också bra ihop med temat: pampig svartkål, glada ringblommor, yvig persilja, krasse och blomsterbönor!

Inne på gården hittar man ett flertal arrangemang med varsitt tema.

Den Italienska gruppen består förstås av vackra venetianska terrakottakrukor och -piedestal med medelhavsväxter: lager, fjärilslavendel, oliv på stam, oleander och murgröna.

Den Minimalistiska gruppen är naturligtvis avskalad i stilen, bara gröna växter i enhetliga zink- och betongkärl. En grå pall 'Fungi' från Byarums Bruk att sitta och meditera på finns med också. Växterna som kontrasterar fint mot de hårda ytorna är olika prydnadsgrässorter, en kardon med vackra blad och en fin bambu som bakgrundsväxt.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Nästa grupp heter Plastigt och består, som namnet säger, av en samling snygga plastkrukor och en vilstol av plast från Ikea. Växterna däremot var alldeles äkta vara, inte äkta plast! Här växer körsbärstomater, formklippta buxbomsklot, en uppstammad liguster och den vitblommiga svartögan.

Den Konsthantverksfina gruppen har gjutjärnsdetaljer, både rostiga och gråa samt keramik. Växterna är också konstnärliga: den högresta lökväxten kaphyacint, blådaggiga funkior och en strandtrift med spetsiga blad och rosa blombollar.

Den Historiska gruppen har pampiga gjutjärnsurnor från Norrahammars Bruk fyllda med blåa hortensior. Svensk herrgårdstradition i klassiskt utförande.

Med enkla medel kan man skapa spännande grupper om man bara kan hålla sig till ett visst tema. Det brukar vara det som man har svårt med när man ser allt utbud i plantskolorna på våren…man bara vill ha allt!


Hemvävt


Den Italienska gruppen


Den Minimalistiska gruppen


Plastigt


Den Konsthantverksfina gruppen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB