Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Krukor i trädgården

Boken Krukor i trädgården handlar om hur man gör vackra planteringar i krukor, urnor och amplar och hur man placerar dem. Som sig bör, går vi in via en Vacker entré! En vacker kruka hälsar oss välkommen, antingen den är i en enda färg eller en stor färgfest med alla de färger. Man behöver inte ens vara utan krukor vintertid, det går att göra vackert då också.

Nästa kapitel handlar om små Blommande blickfång strategiskt placerade i trädgården. Det är inte alltid man behöver massor med blommor för att väcka uppmärksamhet.

Terrassen full av idéer är nästa kapitel och här finns många snygga arrangemang, både små och stora. Det är bara att välja vad som passar hemma hos var och en.

Det är vackert och dessutom sparar det utrymme att ha Hängande trädgårdar. Här finns förslag i korgar och amplar, i lådor på väggen och under fönster. En steg-för-steg-bildserie om hur man gör ett Blommande klot finns också.

Nästa avsnitt handlar om Hittat och påhittat, som handlar om påhittiga lösningar med udda material. Ens personliga kreativitet får här komma till tals och man får idéer att hitta det udda ur eget förråd, från lumpbodar och second-hand-butiker, till och med från skroten och att våga pröva det annorlunda.

Påpassligt nog är nästa kapitel Krukor som passar, här handlar det om det eleganta, sådana krukor som passar både till växten ifråga och till huset och platsen den ska stå på. Olika krukmaterial behandlas mera ingående och växtförslag lämnas.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Lyckat växtval handlar om att välja rätta växter efter de förutsättningar vi har att erbjuda, om växternas krav på sol- och ljusförhållanden m.m. Vilka växter ska man välja till en skuggig terrass eller till en solgassig uteplats? Ska man satsa på ett- eller fleråriga växter? Ton-i-ton eller flera färger?

Det sista avsnittet handlar om växternas Trivsel i krukor och lådor, hur man gör för att växten ska trivas och vara så vacker och frisk som möjligt. Vatten, gödning och jord, sjukdomstecken och botemedel.

En gedigen liten bok om växter i krukor, mycket trevligt skriven och med informativa, vackra bilder.

Krukor i trädgården
  Titel:
Krukor i trädgården
Författare:
Beate Slipher
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Forum
Utgivningsår:
2003
ISBN:
91-37-12081-6

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB