Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Klematis

Den här boken är delvis skriven av en man som vet vad han talar om - han är den tredje generationen som driver Cedergrens Planskola i Råå utanför Helsingborg. Plantskolan har länge varit ett Mecka för den som söker vanliga och även ovanligare sorter av klematis och rosor. Medförfattaren Andromeda Matz är en kunnig trädgårdsjournalist som har egna odlingar och ett stort klematisintresse.

I boken presenterar de ett urval sorter som får oss att förstå att klematis inte bara är 'Jackmanii' utan så mycket mer. Och mångfalden är mycket stor, det är lätt att bli förvirrad när man ska välja en passande sort för den tänkta platsen hemma. Platsen behöver inte heller vara en pergola, utan man visar hur man kan plantera klematis på så många fler ställen, som i häckar och staket, i träd och andra buskar och utmed marken.

Man presenterar kortfattat släktet Clematis och berättar om upphovsmän till några odlingsvärda svenska sorter, även författaren Krister har egna sorter registrerade.

Man får veta hur man planterar, sköter och gödslar sin klematis, vilka sjukdomar som kan drabba den och hur man gör då, vilka är de vanligaste felen man kan göra, när och hur man ska beskära och mycket annat som är viktigt att veta för att lyckas.

Kapitalet om odlingsvärda sorter benar ut vilka det i första hand lönar sig att satsa på. Det är de mindre kända småblommiga sorterna som har fått mest utrymme, för det är ju dem vi bör lära oss att känna mer. Storblommiga sorter finns dock också med, både tidiga och senblommande.

Boken avslutas med ett kapitel som berättar hur en klematis blir till samt ett register som tar upp både färg och doft!

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Klematis - över 100 utvalda sorter av Andromeda Matz och Krister Cedergren
  Titel:
Klematis
- över 100 utvalda sorter
Författare:
Andromeda Matz och Krister Cedergren
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Prisma
Utgivningsår:
2008
ISBN:
978-91-518-4590-6

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB