Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Kaffe

En väldoftande utställning öppnade i Göteborgs botaniska trädgård. Det handlar om vår näst intill nationaldryck - kaffe! Vi dricker ungefär 8 kg eller ca. 160 liter kaffe per person/år och här i kalla Skandinavien är vi världsbäst på kaffedrickande! Och det kan behövas varma drycker när nordan viner om knutarna!

I sin strävan att sprida kunskap om våra nyttoväxter visar Botan nu en ny utställning där kaffet presenteras grundligt. Där får man veta det mesta om drycken och växten, allt från de olika kaffesorterna och var de växer, sätten att rensa bönorna, rostnings- och malningsgrader till de olika blandningar och de många olika sätten att bereda riktigt gott kaffe. Naturligtvis finns där flera kaffebuskar (och för nostalgikern gamla kaffeburkar) att beskåda också.

Utställningen öppnade lördagen den 4 november och pågår t.o.m. söndagen den 7 januari, varje dag mellan kl. 10.00 och 16.00

Guidade visningar är det lördagarna den 4, 11 november och 2 december kl. 12 och kl. 14, söndagarna den 5, 12 november och 3 december kl. 12 och kl. 14 samt tisdagarna den 7 och 14 november kl. 18 (extra kvällsöppet dessa tisdagar).

I samband med visningarna erbjuds provsmakning av olika sorters kaffe. Här rör det sig inte om de blandningar som konsumenterna vanligen kan välja mellan, utan om rena sorter - t.ex. "Kalossi", en indonesisk sort av säregen och hög kvalitet.

För den som vill läsa mer om kaffe och andra växter, finns en bok utgiven av Göteborgs botaniska trädgård, som har ett eget förlag. I genomsnitt presenteras en till två nya utgåvor per år.

Halva världens växter: en bok om växthusen i Göteborgs botaniska trädgård
Magnus Neuendorf och Ingemar Johansson med teckningar av Marianne Erlandsson
Häftad. Göteborgs botaniska trädgård 2002-07.
ISBN: 9187068346 / 91-87068-34-6


Råkaffe


Kaffeattribut


Gamla kaffeburkar


Kaffebönor


Kaffebuske och kaffe

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB