Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Julklappstips - Trädgårdsvinter

Sanna Töringe och fotografen Eva Lie har i boken Trädgårdsvinter slutit cirkeln - trädgården får liv även under den tid på året då vi brukar prata om att säsongen är slut. Men det krävs inte så mycket för att skapa platser att trivas på i trädgården även under vintern. Under korta, men ack så goda stunder!

Trädgårdsvinter

Av: Sanna Töringe De underbara fotona är tagna av Eva Lie. Natur & Kultur 2010, ISBN 978-91-27-11970-3

Det är inte bara på sommaren som vi lever med trädgården. Den finns ju där året om och har mycket att erbjuda även vintertid.

"Min trädgård lever året om. Jag går i den nästan varje dag, ibland får jag pulsa i djup snö. Alltid, även under de mörkaste månaderna, finns det något att glädjas åt. Den lila tidlösan, lönnens fallande röda blad, stelnad skönhet med rimfrost på varje grässtrå, en blommande julros i snön, körsbärskornellens kvistar som jag kan plocka, och hundra sidensvansar i rönnen."

Så börjar Trädgårdsvinter, en bok fylld av inspiration, växtlistor och praktiska råd om hur man gör sin trädgård till en plats att glädjas åt även på vintern.

Sanna går från höst till vår. Med kapitlet Farväl till september glider vi genom Första frosten till Sen höst i köksträdgården. Via Innan vintervilan och Vintergrön trädgård leds vi till Midvinter och Stillhet och grafisk skönhet för att så småningom komma fram till Vårvinter!

I boken finns idéer till hur man skapar plats för vackra häckar, om fina fröställningar, paradisäpplen, småfåglar och snötyngd bambu. Den berättar om vilka växter som tål kyla och vilka grönsaker som man kan skörda sent, skillnaden mellan vintergrönt och städsegrönt och hur vi genom att sätta lökar av tazetter och tulpan håller längtan efter vårens knoppar i schack.

En alldeles utmärkt bok till oss som gärna vill vistas ute i trädgården även under vintern. Och tillika en bra julklappsbok till en trädgårdsvän!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB