Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Inspiration i Mars

Underbara mars är snart här med lärkan högt i skyn, tussilago och snödroppar, yrvakna flugor och kraxande gäss. Vi börjar vakna ur vår vinterdvala och träffa våra likbleka vänner på ”riktigt”, öga mot öga. På promenaderna under droppande hustak smids planer för vår och sommar och ibland stannar vi upp och bara känner hur det känns där i ljuset med en gnutta värme mot ansiktet.

Blommor ger oss välbehövlig och snabb njutning, som en vitamininjektion, och för många är blommor det som gör inredningen komplett. När vi städat, innan gästerna kommer eller inför helgen är det blommorna som är kryddan.

Oavsett om vi ger blommor till andra eller unnar oss själva känns det lyxigt och nästan ceremoniellt när de packas upp, sätts på plats och beskådas.

Växter bör hanteras som små barn, med varsamhet, ödmjukhet, nyfikenhet och beundran. Ibland glömmer vi det och lämnar växten i ett tillstånd som skulle kunna liknas vid det som uppträder efter något dygn då en människa lämnats ensam i en oförbarmande öken, utan vatten, förmodligen djupt hallucinerande. Andra gånger vattnar vi ihjäl stackarna.

Visst är ju huvudsaken med blommor och växter att glädja någon annan eller sig själv och det får man inte glömma bort, men att köpa en växt innebär också ett åtagande som får konsekvenser om det inte sköts på rätt sätt. Med sökmotorernas hjälp på Internet kan man numera hitta information om de mest ovanliga växter och dess skötsel inom loppet av någon minut.

Ta dig tid och läs på lite om din nya växt och vad den vill ha, det är värt det. Tryck ut en fin liten kom-ihåg-lapp och lägg den under krukan eller där du kan se den.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Våra lättskötta månadsblommor, brokbladiga saintpaulia och pensépelargon, är väl värda att satsa på men tänk på att emballera dem väl mot kyla och vind vid transport utomhus, även om så bara för en kort stund.

Butiken bör kunna emballera med tidningspapper som skydd mot eventuell kyla och som även skyddar mot stötar. Emballage är dyrt för en butik och man kan tycka att de snålar med pappret, men det används också ofta vid fel tillfällen. Under sommarhalvåret emballerar man ofta buketter vilket ofta är helt överflödigt då temperaturen är lagom och papperspåsen kan klara stötarna.

Läs mer:
Mars - brokbladig saintpaulia och pensépelargon
Skötseltips - brokbladig saintpaulia och pensépelargon


Brokbladig Saintpaulia  röd


Brokbladig Saintpaulia  vit


Pensépelargon


Pensépelargon

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB