Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Inspiration i december

December månad är här med allt som hör till av mörker och ljus, värme och kyla. Dofter av saffran, kanel, glögg, griljerad skinka och senap rumlar runt i luften som en flock svalor i sommarhimlen.

Från Blomsterfrämjandet

Sommaren är ett minne blott och nu byltar man på sig lager på lager, hemmavirkade vantar med tofs och fodrade stövlar innan man ska sätta foten utanför dörren.

Det råder ett slags sorl överallt där det förbereds för helgfiranden under december månad. I blomsteraffärerna staplas kransar på hög, glada julgrupper produceras i hundratal, tomtar och stjärnor ser dagens ljus igen och dansar i takt med årets färskaste julmusik.

Kronan på verket i år är glitter, GLITTER med stora bokstäver. Julen 2008 skall glittra, inte bara glänsa. Vi ser det i allt från grankulor, renar, kuddar och tyger. Kisar man lite med ögonen i inredningsbutikerna kan man istället drömma sig tillbaka till ett glittrande solstänkt hav med varma vindar, om man nu föredrar det vill säga. Inget kan komplettera en feststämning eller högtid såsom skratt och glitter.

Den andra härliga trenden är hemslöjdstrenden som håller i sig och utvecklas.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Mycket av det nya julpyntet går i folklorestil och “hemgjort”. Tradition, hemslöjd och konsthantverk är ledord men på något konstigt sätt känns det ändå nytt. Jag tror det är känslan för något som känns äkta som växer sig starkare hos var och en av oss.

Julrött, grönt och vitt är självklara färger. Vi tar gärna fram gamla textilier, virkar ett nästan matchande kuddfodral och köper en stickad långkofta med dekorativa broderier. Det ekologiska tänket ligger nära och prioriteras.

Gå igenom de undanställda lådorna på vinden och se vika skatter de gömmer, leta loppis-fynd och secondhandkrukor. Slå lite tidningspapper om gå-bort-krukan och linda fina dekorerade bomullsband runtom. En julröd 'Baladin' begonia placerad i en 70-talskruka med abstrakt mönster går hem i år! Eller en tazett med krukan inslagen i smörgåspapper, rött bomullsband och lacksigill. Strö lite glitter bland lökarna som tindrar i takt med stearinljusen.

Ha en riktigt mysig december!


Begonia 'Baladin'


Begonia 'Baladin'


Tazett, Narcissus tazetta
Foto: Blomsterfrämjandet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB