Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Inspiration i april

April månad är här med ljus och ännu mer färg. Vi sätter blått och grönt på trendlistan. Blått i nyanser från djupaste kobolt till en grekisk blå dörr och underbart turkos sprider sig i våra hem under våren. Det gröna har funnits med ett tag men kommer starkt i år igen.

Från Blomsterfrämjandet

Om vi tittar på det svenska blomsterspråket som började användas under medeltiden sägs det att en blå blomma symboliserar att man vill vara någon trogen intill döden. De blå nyanserna symboliserar även det veka, själfulla och det högstämt minnestrogna, vad det nu kan innebära? Den gröna färgen symboliserar hopp och förnyelse vilket många starkt förknippar med våren i övrigt.

Blått är en kontrastrik färg i den bemärkelsen att den upplevs sval och vi kopplar den till kyla. I färgcirkeln tillhör den de "kalla" färgerna. Men blå är också sommarhimlen, varma sjöar, havsbad och grekiska dörrar och när vi tänker på detta känner vi nog faktiskt mer värme än kyla.

Hursomhelst kan vi nu se de blå och gröna nyanserna i mönstrade tyger, krukor, möbler, tapeter och porslin. Lägg märke till alla nya fantastiska mönster som dyker upp. De kan gott och väl blandas med äldre klassiker som Toile de Jouy, William Morris eller varför inte en medaljong? Det är fantastiskt kul att experimentera med mönster och det är bara att välja och vraka för det finns något för alla smaker.

Varför inte plantera några rosa eller vita lyckliga Lotta i en trendig blåmönstrad ytterkruka? Undvik 90-tals blått om du inte vill hamna där igen! Kanske väljer du något i asiatisk stil, ett romantiskt blommönster eller rutor och prickar. Vårflirt™ kan bli extra fin i kombination med en grönmönstrad kruka, kanske med något vårmotiv.

Självklart finns det även Vårflirt™ som passar i blå krukor om man vill satsa på det.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB