Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Höstlökar med vårsurr

Det är trevligt att få tänka på våren så här på sensommaren och höstkanten. Det gör du genom att peta ner höstlökar som sedan kommer upp på våren och lyser upp den annars så färglösa trädgården.

Av Sylvia Svensson

När det gäller olika sorters smålökar är det bra om du planterar dem lite tidigare så att de hinner rota sig. Plantera dock inte så tidigt att de kommer upp redan på hösten och börjar blomma då, förutom höstkrokusar och tidlösor. 
De flesta brukar klara sig bra även om de skulle titta upp lite under senhösten. Du kan ösa på lite mer jord och täcka med torra löv och granris som skydd åt dem i så fall.

Nu finns det färdiga lökpaket som är anpassade för att ge mat åt vårens första humlor, bin och fjärilar som vaknar upp tidigt. Det är ju ont om mat under den tidigaste våren och nätterna kan ännu vara bistra och kalla. Så allt ”bränsle” som flygfäna kan tanka i sig värmer upp och behövs just då.

OdlaShop erbjuder två nya, vackra paket med lite olika innehåll, varför inte plantera båda.

Paketet Bee Happy innehåller tidiga vårblommor och är främst menad som mat för humlor och bin.  
Det innehåller kirgislök, Allium aflatunense, botanisk tulpan Tulipa tarda, pärlhyacint Muscari armeniacum, balkansippa Anemone blanda och höstkrokus, Crocus speciosus. Den sistnämnda kan blomma redan på senhösten, annars mycket tidigt på våren. Komplettera gärna med ett paket med vårblommande krokusar också. De och de övriga blommar under mars-april-maj beroende på var du bor någonstans.

Fjärilspaketet som innehåller många olika prydnadslökarter är förstås också mums för humlor och bin men lockar främst till sig många olika sorters fjärilar. 
Paketet innehåller kirgislök, Allium aflatunense, azurlök, Allium caeruleum, skägglök, Allium stipitatum ‘Mount Everest’ och klotlök, Allium sphaerocephalum. Lökarna i fjärilspaketet blommar under maj-juni.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB