Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Allium - i rosa & vitt

Odla.nu erbjuder ett stort utbud av olika sorters allium för höstens lökplantering. Allium är sedan några år tillbaka en av de mest populära försommarblommande lökarna och intresset bara växer.

Av Katarina Kihlberg

Tidigt på våren, när solen börjar värma, blommar krokus och vintergäck följt av pärlhyacinter, narcisser, tulpaner och mängder av andra vårblommande lökar. När vi är framme vid försommaren och perennerna skjuter fart som bäst är det dags för alliumen att höja sina lökbollar över hela härligheten.

Det är lätt att förstå varför allium har blivit så populära. På hösten är det hur enkelt som helst att gräva ner lökarna i jorden, antingen i grupper eller en och en lite varstans i perennrabatten. Nästa år sticker de upp sina kraftiga lökstjälkar och låter sin klotformade blomma sväva över rabatten. Jätteläckert!

Allium lämnas vanligen ifred av rådjur, harar och kaniner.

Våra populära Allium: en hög, stor, vit sort eftersom just vita blommor efterfrågas mycket och en jättefin rosa, lägre sort med lite annorlunda blomma.

Allium 'Mount Everest'

'Mount Everest' har inte fått sitt namn av en slump. Detta är en jättelök vars praktfulla, klotrunda blommor i crèmevitt liknar svävande snöbollar. Bollarna består av små, stjärnlika blommor och blir ca 15 cm i diameter. I juni börjar blomningen. Plantera gärna flera 'Mount Everest' tillsammans för härlig effekt.

Allium roseum

En lågväxande fantastiskt vacker gammal art av vitlök. De söta rosa blommorna slår ut i en öppen klase i maj. Sorten är mycket populär i Storbritannien, där den har fått namnet 'Rosy Garlic'. Trivs i väldränerad jord i soligt läge. Höjd ca 40 cm.

Köp dina Höstlökar på Odla.nu

Klicka in i vår shop Odla shop och välj bland mängder av fina höstlökar.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB