Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Höstglöden blommar igen

Två danska förädlare står bakom en alldeles ny variant av Kalanchoe med små dubbla blommor som liknar rosor.

I flera decennier har Kalanchoe blossfeldiana varit en av de allra populäraste krukväxterna tack vare att den är så otroligt hållbar och lättskött.

Urvalet av färger, former och storlekar har blivit allt större och den ursprungliga korallröda blomfärgen som gav växten populärnamnen höstglöd och våreld har fått sällskap av många fler, så att nästan hela färgskalan täcks numera.

Röda, cerise, gula, rosa eller vita blommor. Det är fritt val och oavsett om det är knallfärger eller milda, romantiska pasteller kan du få glädje av blommornas långa hållbarhet och växtens överseende om du saknar gröna fingrar.

De nyaste Kalanchoesorterna har ett skirt och romantiskt utseende, men en fantastisk inre styrka. Redan i knoppstadiet är de nya sorterna något alldeles speciellt. Knopparna är fylliga och runda och påminner om rosenknoppar. När blommorna slår ut blir likheten med rosor ännu mer påfallande. Varje blomma är fylld med kronblad och blommorna sitter tätt ihop i klasar ovanför det gröna bladverket.

Tre olika förädlare står bakom de nya, dubbla Kalanchoe. Två av dem är danska och producerar under namnen RoseFlowers® och LatinLovers®.

Det tredje namnet på Kalanchoe-sorter med dubbla blommor är Calandiva®, som också produceras i Danmark. Utvecklingen av dubbelblommande Kalanchoe har gått snabbt. Idag kan du välja mellan lysande orange, röd och gul, mild vit, rosa och krämfärgad eller sprakande chockrosa och lila. Det finns alltid ett exemplar som passar perfekt. När julen närmar sig kan du inte motstå färgerna röd och cerise, gul i påsk, snövit på vintern och knallfärger när sommaren står för dörren.

Kalanchoe lämpar sig såväl ensam i en ytterkruka som matchar både färg och stil som tillsammans i en hel flock som överraskar med sin skönhet.

Kalanchoe kan placeras nästan var som helst, men det får gärna vara en plats med massor av ljus. Det enda den inte tål är för mycket vatten. Om den står och badar för länge i taget ruttnar rötterna och växten dör. I gengäld klarar den uttorkning utan några men. Faktiskt föredrar den att torka ut lätt mellan vattningarna.

Under sommarhalvåret trivs Kalanchoe alldeles utmärkt i en varm vrå på terrassen där solens strålar gör att färgerna lyser ännu klarare.


Höstglöd,
Kalanchoe blossfeldiana

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB