Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Spännande nyheter i Kalanchoë-sortimentet

Den blommande Kalanchoë blossfeldiana (höstglöd) är fortfarande en av de allra populäraste krukväxterna i Europa. Det beror inte minst på att den är otroligt tålig och blommar i minst sex veckor.

Tack vare intensiv förädling finns numera blommande Kalanchöe i ett otal färger - hela färgskalan från vit till mörk bordeaux finns representerad med undantag av de blå nyanserna. Kronbladen kan antingen vara hela eller flikiga.

I och med lanseringen av de nya Calandiva®-sorterna har Kalanchoë-sortimentet genomgått en fräsch och spännande förnyelse.

Calandiva®-sorterna kännetecknas av att blommorna är dubbla eller fyllda, vilket ger krukväxten ett mycket elegant utseende. Blomknopparna är också mycket dekorativa.

De nya sorterna finns i färgerna orange, lila, rosa, vit samt tvåfärgad rosa och vit. Flera nya färger är på väg, bland annat röd och laxfärgad.

Alla blommande Kalanchoë-sorter
är lättskötta.
De trivs bäst på ljus plats inomhus, gärna i direkt sol. Eftersom blomjorden innehåller gödning när krukväxterna levereras från trädgårdsmästeriet behöver du inte göda dem.

Kalanchoë tål inte att vattnas för mycket och ska helst torka ut lätt mellan vattningarna. Den tål till och med kraftig uttorkning. Det beror på att Kalanchoë är en suckulent som kan lagra vatten i de tjocka bladens vävnad. Det är också anledningen till att vilda Kalanchoë-arter kan växa i torra områden i Afrika.


Kalanchoë blossfeldiana

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB