Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hjälp, vi har fått en trädgård!

Allt man behöver göra – och inte göra – som nybörjare i trädgården Erik Sidenbladh, foto Eva S Andersson Bonnier Fakta 2014, ISBN 978-91-7424-319-2 Här kommer en klokbok till alla nybörjare i trädgården som står där handfallna och undrar vad man ska göra eller inte göra.

Av Sylvia Svensson

Den här boken rätar ut många av de frågetecken som den nyblivna trädgårdsägaren har. Boken startar när du står där i din nya trädgård och inte vet någonting.

I början presenterar författaren sin trädgårdsfilosofi som han har kommit fram till under åren. Och det är verkligen befriande läsning, det finns egentligen inga måsten och man ska vara lycklig med sin trädgård. Och man ska ta det lugnt och jobba med naturen, inte mot.

Bokens första kapitel handlar om ”De första stegen”. Vad är det första man gör med sin nya trädgård?

Man går vidare ”Från drömträdgård till verklighet”. Här får man lära sig om de praktiska åtagandena.

Är din nya trädgård i själva verket en gammal trädgård? Vad bör du tänka då? Kapitlet om ”Den gamla trädgården” har många bra råd, som vad man gör åt jättestora, felplacerade träd, jättehäckar med kala stammar nertill och mycket annat.

Så fortsätter boken med ytterligare kapitel med kloka råd som Våga satsa nytt, I redskapsboden, Grundjobben, Ovälkommet i trädgården och Året runt i trädgården. Den avslutas med Tiden och trädgården och ett omfattande register.

Boken är mycket trevligt skriven, den är rolig att läsa även för en mer erfaren trädgårdsägare som kan le igenkännande och minnas hur det var i början. Och kanske lära sig något nytt också!

De vackra, instruktiva bilderna stödjer väl texten och ger en ytterligare dimension.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB