Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hem & Villa-mässa

Årets Hem & Villa-mässa i Göteborgstappning

Årets Hem & Villa-mässa lockade 280 utställare till Svenska Mässan i Göteborg 5-8.november. Det är en siffra som länge var mycket osäker, då många av arrangörerna tydligen har känt av den ekonomiska krisen och in i det sista velat vänta på vändningen. Och nu verkar den ju komma, man andas optimism igen och vågar satsa.

Att många villaägare nu också satsar kan man säkert tacka ROT-avdraget för, det renoveras som aldrig förr. I tidningen Vi i villas villabarometer hade badrummet i år passerat köket som renoveringsobjekt. Många utställare visade också nya, vackra och praktiska detaljer för just badrummet. För mig som blomsterälskare var den blomformade takduschen från Clear Shower den roligaste detaljen, någonting jag gärna vill ha hemma!

Enligt trendgurun Jan Rundgren är det starka färger och lekfullhet som gäller just nu. Kanske har det att göra med de dystra tiderna, då behövs det färg och glädje för att lätta upp. Hans egen idéutställning var ljus, prickig och färgglad med lekfulla detaljer.

Han sa också att färgglädjen har spridit sig till produkter som vanligen ses som mindre trendkänsliga. Han nämnde bilindustrin som ett exempel, nu finns bilar i olika glada färger. Han nämnde även de vanligen svarta gjutjärnsgrytorna som blommat upp i starka färger.

Det är också mycket retrotänk, man vill ha det som mor- och farföräldrarna hade det.

Och självklart är eko-trenden också med, man vill flytta landet till stan i görligaste mån och odla så mycket som möjligt själv. Närodlat är nyckelordet.

För oss trädgårdsmänniskor bjöd mässan inte så mycket pga. den sena årstiden, men dock någonting. Holländare med sina lökväxter var självklart där, men även ett par andra lökförsäljare. En som var ny för året hade dessutom de roligaste tulpanerna, t.ex. en sort som såg ut som en fluffig glasstrut!

August Kobbs-gymnasiets duktiga trädgårdselever hade som vanligt gjort en trevlig utställning. Den gick i höstens tema med nerfallna löv och mossiga spaljéer på ena sidan och med en vintergrön plantering på den andra. De gav också råd i trädgårdsplanering till de som behövde göra om hemma i trädgården.

Firma Flowers i Borås visade konstväxter som inte hade något gemensamt med mor- och farföräldrarnas grälla plastblommor! Deras konstgjorda, konstnärliga växter gick knappt att skilja från levande, man fick känna efter. Konstväxter är ett bra alternativ i offentliga miljöer, men även för den som reser mycket och som inte har tid att sköta riktiga växter, för allergiker, för sommarhus/husvagn och för småbarnsfamiljer med kanske en tugg-glad valp.

Vackra, roliga trådspiror och prydnader för trädgården och krukor hade firma Trådspira gjort. Luffarslöjd i den högre skolan!

Slöjd förmedlas bäst i möten från människa till människa. Det hade Slöjdklubben tagit fasta på och visade bl.a. en självsnickrad redskapslåda till trädgården.


Clear Shower


Tulpan 'Diamond Star'


August Kobb - vintergrön plantering


Flowers i Borås


Trådspira


Slöjdklubben

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB