Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hem och Villa

  • mässa i Jönköping

Vi har varit på Elmia i Jönköping, för att vi hade tänkt låta oss inspireras av en mässa som enligt reklamen även skulle ha med trädgård. Det var nu tyvärr inte så mycket av den varan i Jönköping. Konkurrensen från Älvsjö-mässan blev tydligen för stor, många utställare hade valt att enbart visa upp sig där.

Arrangörerna i Jönköping visade upp det mesta som rör hem och villa, men trädgårdsavdelningen var dessvärre inte alls uppmuntrande. Det var egentligen bara de trogna blomsterknölsäljande holländarna med sina "blommande ormbunkar" (= Incarvillea), som hade något i växtväg att sälja.

Tenhults vinnande trädgårdsinstallation från Hem & Villa i Malmö hade ställts ut.

Malmö, Båstad och Helsingborg hade en trevlig gemensam monter med bl.a. citrus och blommande grönkål.

Även Jönköpings kommun och Österlen visade trevliga trädgårdsinstallationer. Tyvärr var det smått omöjligt att fotografera dessa vackra installationer på grund av den konstiga, gula belysningen som fanns i denna hall - bilderna blev inte alls lika vackra som i verkligheten, även om verkligheten också led något av den gula belysningen!

SM i blomsterbindning SM i blomsterbinderi med "le grand final" på lördagen den 3 april var säkert det stora dragplåstret som lockade sin publik under fredagen och lördagen.

Vi kunde dock inte närvara på grund av den sena tidpunkten, men ett smakprov på vad som kan göras, bjöd Naturbruksgymnasiet i Kramfors på. Eleverna med sina lärare hade en monter med många fantasifulla och vackra kreationer som visades upp och de gav ett bra avstamp inför SM:et som de skulle deltaga i.

Vackra sten-, vatten- och betongarrangemang hade en del arrangörer gjort. Sådana fanns på Tenhults och Österlens montrar samt hos Flisby AB.

Flera utställare hade också snygga uterum, och de har ju delvis med trädgård att göra, för man kan ju förlänga trädgårdssäsongen med ett uterum och om det är uppvärmt, även vinterförvara känsliga plantor i.

Hem och Villa-mässor arrangeras på fem platser i Syd- och Mellansverige under säsongen. En representant för arrangemanget sa att det skulle samordnas bättre till nästkommande år, så att det inte skulle krocka med Älvsjö-mässan t. ex..

Låt oss hoppas på mera grönt till ett annat år!


Tenhults monter


Malmö, Båstad och Helsingborgs gemensamma monter.


Jönköpings monter


Österlens monter


Floristelevernas Vårsol


Vackra betongplattor, Flisby.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB