Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hannu Sarenström på Sofiero!

Under påskhelgen öppnade en läcker vårutställning i Orangeriet på Sofiero slott och slottsträdgård i Helsingborg. Utställningen heter **Hannu gör vår** och pågår mellan den 6 april och 1 maj, 2012.

Av Sylvia Svensson Hannu är en av landets mest engagerande trädgårdsinspiratörer. I vår kom han till Orangeriet på Sofiero utanför Helsingborg med sina älskade lundväxter och blomsterlökar och byggde ett skimrande vårlandskap, en romantisk utställning i sann Hannu-anda med miniatyrlandskap i lådor, på bord och i krukor.

− I trädgårdsvärlden är skogslunden det ljuvaste som finns och ett eget woodland står högt på önskelistan i de flesta trädgårdar. Känslan när du kliver in i Orangeriet ska liknas vid att gå in i en skimrande romantisk skogsglänta, berättar Hannu.

Han var själv på plats under påsken för att möta och prata med besökare.

Skuggtåliga växter

I utställningen finns en mängd eftertraktade skuggväxter − allt från gullrams, skogsvallmo, sippruta, blodrot och sällsamma blå- och vitsippor till bedårande julrosor med enkla och dubbla kjolar.

Bakom det söta lusthuset gömde sig ett helt syrengäng, olika namnsorter av Syringa vulgaris, i stora krukor och med lundväxter vid fötterna. Syrenerna kommer att slå ut i värmen i Orangeriet inom kort, under påsken var de bara knoppiga, liksom de många olika prydnadsaplarna och körsbärsträden. Men inom ett par veckor kommer det att blomma för fullt!

Olika japanska lönnar hade redan börjat öppna sina vackra, färgglada blad, medan bokarna ännu hade kvar sina vinterbruna löv ett tag. Torra bokblad ingår också i utställningens alla installationer!

Växterna kommer att säljas!

Hannu hade tagit med sig en del av sitt patinerade trädgårdspynt. Det berikas av firma Skavankers underbara nyproducerade trädgårdssaker á la 1700-tal.

För er som inte har tillfälle att se denna underbara utställning, försöker jag återskapa lite av magin via bilder!

Växterna från utställningen är till försäljning i slutet av utställningsperioden.

Om utställningen!

Vad Utställningen Hannu gör vår Var Orangeriet, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg När 6 april – 1 maj 2012

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB