Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gör-det-själv-lösningar

Uterummet är populärare än någonsin. Från att ha haft en låg status som magasineringsutrymme har det blivit bostadens nya favoritrum, med massor av ljus och möjligheter.

Från Floradania

Uterummet - ett "andrum" Mille Fly, inredningsarkitekt känd från det danska TV-programmet "Fra skrot til slot" menar att en av förklaringarna till att uterummet tidigare stått i skuggan av övriga rum, är bristen på en tydlig plan för uterummet.

  • Det är ju väldigt förargligt att ha möjlighet att förlänga sommaren med en månad i bägge ändarna och så inte utnyttja den möjligheten, säger Mille Fly.

  • För den som är lycklig nog att ha ett extra "vardagsrum" finns det oanade inredningsmöjligheter. Man kan skapa ett rum som fyller ens behov på ett helt annorlunda sätt. Här kan man arrangera allt från ett eget litet krypin till en annorlunda form av familjerum.

Flera funktioner Det krävs inte mycket för att förvandla uterummet till något användbart. Med rätt interiör och rätt växter kan det bli precis den oas du behöver,

  • Leta rätt på en mjuk fåtölj eller en annorlunda stol i en design du gillar. Omge dig med växter som inte kräver särskild skötsel, till exempel suckulenter och kaktusar, så har du skapat ett alldeles eget pausrum,

  • Eller möblera med ett härligt bord där hela familjen får plats, och sätt er här när det regnar, säger Mille Fly.

På det här sättet blir uterummet ett aktivt familjerum, där mittpunkten kan vara funktionella växter som går att äta.

  • Bara åsynen av ätliga växter kan skapa en känsla av att man är i ett växthus eller ett orangeri. Samtidigt har man nytta av dem. Oavsett om du väljer att satsa på det funktionella, det kreativa eller det vackra, handlar det om att du ska erkänna dina egna behov och göra det som känns rätt för dig, konstaterar Mille Fly avslutningsvis.

Gör-det-själv med växter Höstens växttrend, Labour Lust, handlar om sunt förnuft, värde för pengarna samt förnyat fokus på det handgjorda, och därmed också på gör-det-själv-lösningar.

När det gäller växter ger trenden stora möjligheter att experimentera i uterummet med få medel. Till exempel kan man montera en vajer mellan golv och tak och sedan låta klätterväxter som gullranka, murgröna och silverranka sno sig runt vajern. Det är ett sätt att bjuda in den vilda naturen i bostaden!

Man kan också återanvända några av de saker som kanske finns kvar i uterummet sedan "magasineringstiden", till exempel ytterkrukor. Varför inte plantera krukväxter i en gammal rustik träbalja eller i en keramikkruka i åttiotalsstil? Det ger färg, doft och personlighet åt uterummet.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB