Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tidens trend

Gå på skattjakt i dina gömmor och se till att din bostad blir modern igen... Det kan låta som en paradox, men det är detta som är grundtanken i höstens växttrend, Labour Lust.

Från Floradania

Det handlar helt enkelt om att blanda växter med material som har en något sliten och rå framtoning.

  • Trenden handlar om att visa att det finns en tanke bakom det hela, den handlar om värde för pengarna och om förnyad status för det hederliga arbetet – härav namnet, förklarar Anja Bisgaard Gaede, trendredaktör hos pej gruppen.

    Arbete och hantverk

    • Labour Lust hämtar inspiration både från industrialismens massproduktion och från det unika hantverket, men trenden ska också ses som ett resultat av krisen, förklarar Anja Bisgaard Gaede.

  • Vi har blivit mer medvetna om vår konsumtion och betydelsen av att ha ett arbete, och dessa värden vill vi gärna överföra till vår bostad. Därför väljer vi material som signalerar ett slitet, obehandlat eller rustikt utseende, som exempelvis läder och trä, som ju dessutom matchar höstens färger.

    Dra på dig arbetskläderna

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

När det gäller växter, är det här en trend som i sig markerar övergången mellan sommar och höst, och den kommer till uttryck i användningen av material, till exempel krukor, som bär prägel av tidigare användning. Samtidigt får intresset för ”gör-det-själv” ett uppsving, och man får lust att ta fram arbetshandskarna och plantera nya färgstarka växter i krukorna.

Gå på skattjakt i gömmorna
Har man fokus på nyttovärde och budgetlyx kan såväl källarförrådet som vindsutrymmet visa sig vara en ovärderlig skattkammare i jakten på originella ytterkrukor och fat m.m. till växtarrangemang, och det är ju som bekant bara fantasin som sätter gränserna. Använd en gammal trälåda och komponera din egen mobila höstträdgård av dina favoritväxter. Lådan placerar du efter behag, inomhus eller utomhus.

Förslag på växter som matchar Labour Lust:
*Chrysanthemum indicum
Anigozanthos
Beloperone
Kalanchoe
Campanula
Peperomia
Capsicum
Solanum*

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB