Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Goda nyheter

Pressmedelande från Sveplants E-grupp

Trädgårdsintresset är starkare än någonsin. Likaså är intresset stort för vad vi äter och vad som är nyttigt. Många frukter, bär och grönsaker både lätta att odla, vackra i trädgården och dessutom bevisat bra för hälsan. Bara att vistas i trädgården är välgörande för kropp och själ, kan man också njuta av egna bär mår kroppen ännu bättre.

Traditionella och älskade bär som hallon och krusbär hittas sällan färska i butik. Solmogna hallon plockade direkt från plantan smakar sommar. Krispiga krusbär är barnens favorit. Blåbär ökar ständigt i popularitet tack vare dess hälsogivande egenskaper och flera nya kraftiga sorter som växer till rejäla buskar.

När man kommer till trädgårdsbutiken gäller det att välja både rätt sort och rätt planta. Ett bär finns i olika sorter, färger och storlekar. Själva plantan skall också vara bra, välvuxen och tåla svenskt klimat. Flera bärsorter lanseras nu som särskilda E-plantor. E står för Elitväxter och plantorna är odlade i Sverige.

Vårt avlånga land och speciella klimat ställer höga krav på de växter vi odlar. Elitplantstationen går igenom, prövar sorter och växter samt väljer ut det som passar bäst. När växterna rensats från sjukdomar och konstaterats vara rätt sort får de en särskild E-etikett. Alla växter finns inte som E-plantor, men sortimentet ökar för varje år.

E-plantor har bättre motståndskraft mot sjukdomar och skador. Det ger plantor som växer och övervintrar bättre samt ger högre skörd av större bär. I E-sortimentet finns hallon, hösthallon, svarta vinbär, vita vinbär och krusbär. Nya och läckra är de otroligt C-vitaminrika havtornen och hälsosamma blåbär med hög halt antioxidanter.

Läs mer: Smakrika bär


Havtorn Julia.
Foto B. Andersen


Etikett E-sorter av röda hallon

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB