Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Glad Påsk!

I år inträffar påsken sent, så det finns redan ett överflöd av vårblommor på torg och i butiker! Det är bara att välja det mest vårglada till påskens alla arrangemang! Och påskens färg är ju traditionellt gul, precis som solens. Vi får hoppas att den riktiga solen också skiner, men ett fång med gula blommor kan få det mest dystra vädret att lysa upp lite!

Av Sylvia Svensson

Men man måste ju inte alls ha gult om man nu inte gillar det. Nästan alla andra blomfärger finns ju också att få nu, som rosa, lila, blått och vitt. Det är bara de riktiga höstfärgerna som inte finns, och vem skulle sakna dem nu!

Jag har gjort några tjusiga arrangemang till trappan och altanen. För nu vill jag frossa i färger efter allt grått och vintervitt!

Annat påskpyssel är förstås att pynta med fjädrar. Återanvänd gärna fjädrarna! Själv har jag fjädrar som har hängt med i 15-20 år och är lika fina ändå (om inte katten kommit åt dem förstås). Jag sparar dem i påsar i mörkret så att de inte bleks. Naturfärgade pärlhönsfjädrar är rariteter, dem ska man absolut spara. På bilden ses ett litet påskarrangemang med sådana fjädrar och riktiga, urblåsta vaktelägg, som finns att köpa i saluhallar.

Jag hänger fjädrar i buskar och småträd och gör också blomsterarrangemang med dem. På bilden ses ett sådant arrangemang och på en annan bild ses fjädrar fladdrande på ormhasselgrenar! Du kan hänga både ägg och fjädrar på några grenar och ha som ”påskblommor” inomhus också.

Ägg hör ju påsken till. Passa på att servera blåbärsfärgade ägg till påskmiddag. Festlig och annorlunda färg! Ta en näve djupfrysta blåbär, lägg dem i en plastpåse med kokta ägg och rulla runt. Låt sedan bären ligga kvar ett tag, vänd på påsen då och då. När du tycker att det är bra färg på äggen, ta upp dem från påsen, skölj och arrangera på ett fat.

Inte bara ägg och fjädrar

Men allt måste inte handla om ägg och fjädrar. Den stora ljuskronan kan visserligen få målade ägg hängande från armarna, men man kan också hänga färgade prismor från den! Sådana finns hos pysselbutiker, som Panduro Hobby.

Har du gamla, ärvda saker som exempelvis en ljusstake, ska de inte gömmas i lådorna utan plockas fram och pyntas till! Visst är det knepigt att få ljusen att stå rakt, men de behöver ju inte nödvändigtvis tändas.

Att göra en påsktårta själv är inte svårt. Fyll färdiga tårtbottnar med vispad grädde och sylt eller med skivad banan och marsankräm, täck med ett färdigköpt marsipanlock och dekorera med godisägg och marsipankycklingar. Klart!

Inte är det svårt att göra ett påskbröd heller. Gör en enkel vetebrödsdeg och forma en boll till huvud. Stick in lagerblad till kam, russin till ögon och en mandel som näbb. Och så förstås fjädrar till stjärten. Om man vill, kan man rita fjädrar på hönan med karamellfärg.

GLAD PÅSK!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB