Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ge terrassen en ansiktslyftning

Nu är det dags att inreda terrassen så att den står klar att utgöra de perfekta ramarna kring sommarens utomhusliv. Prova på något nytt i stället för att göra som du brukar. Låt dig förföras av färgerna och skapa exakt den sommarstämning du har drömt om.

Färgerna får du från blommor och växter. Det spelar ingen roll vilken stil som är din - du har ett otal möjligheter att framhäva den med hjälp av levande staffage i inredningen.

Föredrar du en ljus, lätt och romantisk stämning? Eller tycker du att terrassen behöver piffas upp med starka färgstänk? Gå på jakt i det stora urvalet av sommarblommor och fånga dem som passar din stil. Du kommer att upptäcka att du har alla möjligheter att skapa snygga och spännande effekter med såväl gamla bekanta i nya färger som helt nya växtarter.

Konsten att skapa en lyckad helhet handlar först och främst om disciplin. Det gäller att välja en stil och en färgskala - och att hålla sig till den så att det inte sänds flera olika signaler.

Låt färgerna och formerna tala, men se framförallt till att de framför samma budskap. Om du är så lyckligt lottad att du har flera terrasser kan du förse dem med var sin färgskala.

Du kan plantera de olika växterna tillsammans i en kruka, men du kan också plantera varje art för sig i olika krukor och sedan ställa krukorna tätt ihop och skapa en vacker helhet. Det är en flexibel lösning som gör det möjligt att förändra terrassens utseende under sommaren.

En ljus och romantisk sommarstämning skapar du med lätta ton-i-ton-kombinationer som domineras av vita eller puderfärgade nyanser. Effekten blir stor om du låter samma färgskala gå igen i hela inredningen. Välj blommor i vita och puderfärgade nyanser och framhäv dem med gröna växter med ett elegant, silverfärgat bladverk.

Om du föredrar minimalism med kulör ska du skaffa växter med iögonenfallande skulpturalt växtsätt och blommor i härliga knallfärger. Orange, chockrosa och citrongult fungerar som en energikick när färgerna sätter pricken över i i ett minimalistiskt grått universum som domineras av stenplattornas rena linjer och strikta former. Snyggast effekt får du om du behärskar dig och inte frossar i många olika färger utan nöjer dig med en eller två och låter dem gå igen i blommorna, krukorna och kanske även trädgårdsmöblernas dynor.

Vit romantik

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Argyranthemum frutescens
Rosa
Hydrangea macrophylla
Muehlenbeckia
  Läckert limegrönt
Callibrachoa
Euryops chrysanthemoides
Nemesia
Ipomoea
  Chockrosa fullträffar
Cleome 'Senorita Rosalita'™
Dipladenia
Dahlia
Oxalis triangularis


Ge terrassen en ansiktslyftning


Hydrangea macrophylla


Nemesia


Dahlia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB