Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gammaldags rosor

 • i vasen, trädgården och historien

  Inga Bergfeldt har under många år gjort de mest förtjusande små böcker om blomsterarrangemang, både om torkade och färska blommor, i form av dagböcker, minnesböcker m.m. De har alltid varit perfekta presentböcker till blomsterälskare, att bläddra i, glädjas åt och även lära sig något av.

  Den här nya boken är inget undantag, den handlar om rosor. De utsökta arrangemangen är fotograferade av Jan Tennek med stor känsla.

  Boken handlar om herrgården vid Fredriksdals friluftsmuseum, som författaren skulle dekorera med rosor för en visning. Hon har tagit hänsyn till färger och karaktär i de olika rummen. Hennes egna känslor har sedan fått råda vid valet av rosor - givetvis de som odlas vid Fredriksdals rosengård. Det är idel gammaldags rosor av olika arter tillsammans med passande sällskapsväxter. Vi finner en hel del ovanliga sammanställningar och kompositioner med udda växter, men allt är mycket vackert och genomtänkt.

  Under dekorationarbetets gång har författaren blivit intresserad av rosornas bakgrund och historia och om detta berättar hon spännande och roligt i boken och gör oss också lite mer bekanta med de vackra föremålen för hennes kärlek.

  Rosorna behandlas i egna kapital efter den gängse gruppindelningen, såsom gallicarosor, portlandrosor, kinarosor etc. För varje grupp finns vackra bilder på olika arrangemang och ibland även en trädgårdsbild.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Absolut en bok för alla rosälskare men kanske också för alla som älskar det vackra överhuvudtaget. Det hela är mycket inspirerande och visst får man idéer för sin egen trädgård. Verkligen en bok att önska sig i bokhyllan.

Sylvia Svensson/Barbro Hansson

Gammaldags rosor
i vasen, trädgården och historien
  Titel:
Gammaldags rosor
i vasen, trädgården och historien
Författare:
Inga Bergfeldt
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Ica Bokförlag
Utgivningsår:
2002
ISBN:
91-534-2255-4

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB