Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Frönyheter

Frönyheter på blomsidan

Klockranka är en mycket dekorativ sommarklättrare. Tyvärr är den sen i blomning, varför man får förkultivera mycket tidigt, redan i januari-februari. Man kan också försöka spara plantorna frostfritt över vintern, så att den kommer igång tidigare. I år kommer en nyhet med grönvita blommor, som har fått AGM-pris, Cobaea scandens 'Alba'.
Mr. Fothergills, LFT

En ny sort av flicköga, Coreopsis grandiflora 'Rising Sun' har vunnit pris för sin skönhet. Den är perenn men hinner blomma samma år vid tidig sådd i februari-mars. Halvdubbla, gula blommor med röd mitt. Blommar länge och passar bäst i rabattens mittregioner med sin höjd på 50 cm.
Mr. Fothergills

Dubbla rosenskäror kanske vore något? En läcker färgblandning i vitt och olika nyanser av rosa med mestadels dubbla sorter kommer från Mr. Fothergill´s och heter Cosmos bipinnatus 'Double Click'. Kan direktsås eller förkultiveras någon vecka för tidigare blomning. Blir ca 120 cm hög.
Rara Växter, Mr. Fothergill´s, T&M, LFT, Bröderna Nelson, PoD

En flerårig nejlika, Dianthus x hybridus 'Rainbow Loveliness' kan blomma första året vid tidig sådd. Spektakulärt utseende med fransade blommor. Väldoftande, passar fint till snitt.
Weibulls

Odling: Så inomhus i såjord i mars - april. Så grunt. Gror efter 2-3 veckor vid 18-20 grader. Plantera om i krukor med plantjord och odla vidare något svalare. Sätt ut på växtplatsen när risken för nattfrost är över. Blomning: juli - september. Höjd 40 cm. Sol.

Borstnejlika, Dianthus barbatus interspecific 'Dynasty Rose Lace' har dubbla, små "mininejlikor". Ovanlig mörkt rosa färg med en tunn vit kant. Lätt doftande, passar utmärkt till snitt. Vacker i rabatt eller kruka.
Weibulls

Odling: Så inomhus i såjord i mars - april. Så grunt Gror efter 10-12 dagar vid 18-20 grader. Plantera om i krukor med plantjord och sätt ut på växtplatsen när risken för nattfrost är över Blomning: juli - sep. Höjd 50 cm. Sol.

Fingerborgsblomma, Digitalis purpurea 'Pam´s Choice' är en mycket ståtlig fingerborgsblomma med mörklila mönstring i svalget. Två-åring, så på växtplatsen på våren, blommar året efter sådd. Höjd 140 cm.
Rara Växter

'Camelot Cream' och 'Camelot Lavender' är också årets nyheter, och dessa sorter kan med tidig sådd i januari-mars hinna blomma samma år. Täta, stabila blomsterspiror, den första med krämvita blommor, den andra med ljust lavendellila, båda med vinröda prickar i svalget. 100-120 cm hög.
Mr Fothergill's

Iberisk fingerborgsblomma, Digitalis thapsi 'Iberian Pink' är en perenn växt men blommar första året vid tidig sådd. Lågväxande och välförgrenad. Fin i rabatten men även till snitt.
Weibulls

Odling: Så inomhus i såjord i februari - mars. Så grunt. Gror efter några veckor i 15-18 grader. Plantera om i krukor med plantjord och sätt ut på växtplatsen när risken för nattfrost är över. Blomning: juli - augusti. Höjd 45 - 50 cm. Sol.

Fackelranka, Eccremocarpus 'Cream' är en spännande klätterväxt i en ny, krämgul färg, fin för spaljé och plank. Humlor och bin gillar den också. Förkultiveras i april-maj.

LFT

Förra året var det många som förundrades över den nya "tvillingblommande" röda solhatten. Här kommer frö till en sådan! Nyheten heter Echinacea purpurea 'Indianer' och har en lustig tofs på blommans mittknapp på en del av blommorna! Dock inte under första blomsäsongen utan senare, det är ju frågan om en perennväxt. 80 cm hög.
Impecta

Snokört har vi vant oss att se endast i blå färg. Här kommer nu både en vit, Echium plantagineum 'White Bedder' och en rosa variant, 'Pink Bedder'. De är dekorativa och rikblommande med små klockblommor som gillas av bin och fjärilar. Kan direktsås. Höjd 40 cm.
Rara Växter

Eschscholzia 'Rasberry Fool' är en sömntuta i en läcker hallonrosa färg med krämfärgade ränder. Kan direktsås på växtplatsen. Ca. 30 cm hög.
PoD

Gaillardia pulchella, här i en härlig mix av dubbla sommarkokardblomster. Lättodlad växt med stora blombollar. Användbar till rabatt, som kantväxt, i balkonglådor och snitt. Bildar frodiga plantor och riklig blomning hela sommaren.
Hammenhögs

Sorten 'Sundance Cream' har dubbla, krämvita blommor, en ovanlig färg hos kokardblomster.
PoD

Odling: Så inomhus i såjord i mars - april. Täck inte fröerna utan duscha vatten över sådden. Gror efter 2-3 veckor vid 15-20 grader. Plantera om i krukor med plantjord och sätt ut när risken för nattfrost är över. Blomning: juli - oktober. Höjd 30 -35 cm. Sol eller halvskugga.

<< Föregående sida

Nästa sida >>


Klockranka
Cobaea scandens
'Alba'


Flicköga
Coreopsis grandiflora
'Rising Sun'


Rosenskära
Cosmos bipinnatus
'Double Click'


Fingerborgsblomma
Digitalis purpurea
'Pam´s Choice'


Fackelranka Eccremocarpus
'Cream'


Röda solhatt
Echinacea purpurea
'Indianer'


Snokört
Echium plantagineum
'White Bedder'


Sommarkokardblomster
Gaillardia pulchellaFoto: De olika fröfirmornas egna bilder

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB