Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Färgstarka vårkrukor

Fräscht, överdådigt eller formellt - låt färg och stil på krukan vid ytterdörren slå an tonen och berätta något om husets invånare och deras personlighet. Tycker du bäst om att ha några få, stilrena krukor eller är det din stil att brassa på lite mer och fylla upp utrymmet med många vackra växter?

Inspiration från Floradania

Krukan som du väljer, dess form och stil, utgör en del av budskapet när du hälsar våren välkommen med glada blommor vid ytterdörren. Just glada blommor i klara färger är en trend och vi behöver mycket färgklickar, vi som bor här i Norden.

Säkert vårtecken

Penséerna är ett säkert vårtecken, och just nu präglar de i olika former och färger våra blomsterbutiker. Och visst kliar det i fingrarna – vi vill ju inget hellre än att få sätta i gång med vårplanteringen.

Med det breda urvalet kan du vara säker på att hitta just de blommor som matchar den stämning och stil som du vill skapa utanför din ytterdörr.

#Fräscht och modernt med krukor i pangfärger#

En fräsch och modern stil tar sig ofta uttryck i riktiga pangfärger, som dels ger fina kontraster, dels förstärker upplevelsen av blommornas naturliga färger.

#Romantiskt eller lite tuffare?#

Den som är romantiskt lagd väljer gärna krukor med runda och mjuka former som har ett varmt och feminint utseende, medan minimalisten ofta föredrar en kubistisk och något mer formell stil, som ger en lite tuffare karaktär åt vårarrangemanget.

Alltså, leta rätt på den eller de krukor som passar just dig och din stil bäst, och bjud på en personlig vårhälsning utanför ytterdörren!

#Skötselråd penséer och violer#


Pensé, Viola x wittrockiana, trivs bäst utomhus på en ljus plats men tål inte direkt sol. Håll blomjorden konstant fuktig.

Hornviol, Viola cornuta, trivs bäst utomhus på en ljus plats, men tål inte direkt sol. Håll blomjorden konstant fuktig. Hornviolen är vinterhärdig.

Luktviol, Viola odorata, går att ha såväl inomhus som utomhus. Håll blomjorden fuktig. Luktviolen trivs bäst i direkt sol och är vinterhärdig.

#Läs mer om penséer#

Vill du veta lite mer om penséer, få trevliga tips på hur du kan placera dem och vilka nyheter som finns på marknaden? Läs mer här: Äntligen dags för penséer!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB