Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Exacum - månadens växt

Blommande krukväxter är omtyckta av många medan andra föredrar gröna växter som nästan aldrig blommar, och så finns det såklart de som gillar båda delarna. En lite blyg krukväxt med ett överflöd av små blommor - är det något för dig?

Inspiration från Floradania

Ibland blir vi sugna på att införskaffa en blommande krukväxt. Myllret av små, väldoftande blommor tillsammans med det fräscht gröna bladverket gör att det helt enkelt inte går att motstå den söta och omtyckta Exacum.

Exacum i många varianter

Den ursprungliga Exacum kallas blåöga då den är blå med dekorativa, lysande gula ståndarknappar i mitten. Den kommer från ön Socotra i Indiska oceanen. Intensiv förädling har lett till att det idag finns flera färger att välja mellan, däribland rosa och vit. Många har enkla blommor och några få har fyllda som påminner lite om minirosor.

När det gäller storlekarna är det nästan fritt val här också. Du kan få Exacum i allt från små miniväxter, som är förträffliga kuvertdekorationer, till fylliga, bulliga krukväxter som är 20 centimeter i diameter.

Förutom sitt vackra utseende kan Exacumblommorna även stoltsera med sin ljuvliga, milda doft.

#Exacum utstrålar romantik#

Exacums skira utseende och myller av små blommor ger växten en romantisk utstrålning. Den är självklar som dekoration på vårens festbord, exempelvis vid konfirmationen då du till exempel kan välja rosa om tonåringen gillar det, blå om det skulle föredras eller krispigt vit om dukningen ska gå i helvitt. Ställ en miniväxt vid varje kuvert och flera stora tillsammans i en vacker korg, som du eventuellt har draperat med ett par rankor av murgröna, mitt på bordet. Exacum är även en perfekt värdinnegåva eftersom den passar i alla miljöer.

#Såhär trivs Exacum bäst#

Om du ställer din Exacum på en ljus plats utan direkt sommarsol och inte i närheten av ett element, låter den torka lätt mellan vattningarna och ger den vanlig blomgödning kommer du att ha glädje av den här förtjusande krukväxten väldigt länge.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB