Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Liten men naggande god

Myllret av små, väldoftande blommor tillsammans med det fräscht gröna bladverket gör att det helt enkelt inte går att motstå Exacum.

En uppsjö av variationer
Den ursprungliga Exacum är blå med dekorativa, lysande gula ståndarknappar i mitten och kallas då blåöga. Den kommer från ön Socotra i Indiska oceanen. Intensiv förädling har lett till att det idag finns flera färger att välja mellan, däribland rosa och vit. Många har enkla blommor och några få har fyllda som påminner lite om minirosor.

Det senaste tillskottet i sortimentet är en sort med brokiga blad och blå blommor. Bladverkets gulgröna färg har inspirerat till namnet 'Gold'.

När det gäller storlekarna är det nästan fritt val här också. Du kan få Exacum i allt från små miniväxter, som är förträffliga kuvertdekorationer, till fylliga, bulliga krukväxter som är 20 cm i diameter.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Förutom sitt vackra utseende kan Exacumblommorna även stoltsera med sin ljuvliga, milda doft.

Romantisk utstrålning
Exacums skira utseende och myller av små blommor ger växten en romantisk utstrålning. Den är självklar som dekoration på vårens festbord, exempelvis vid konfirmationen då du kan välja rosa till din dotter och blå till din son eller vit om dukningen ska gå i helvitt. Ställ en miniväxt vid varje kuvert och flera stora tillsammans i en vacker korg, som du eventuellt har draperat med ett par rankor av murgröna, mitt på bordet.

Exacum är även en perfekt värdinnegåva eftersom den passar i alla miljöer.

Placering och skötsel
Om du ställer din Exacum på en ljus plats utan direkt sommarsol och inte i närheten av ett element, låter den torka lätt mellan vattningarna och ger den vanlig blomgödning kommer du att ha glädje av den här förtjusande krukväxten väldigt länge.


Exacum,
Exacum affine

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB