Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Elmia Garden spanar trädgårdstrender 2015

Under premiärdagen av Elmia Garden gav Charlotte Frey Svidén, Elmia Gardens trendspanare, sin egen tolkning av nästa års tre trädgårdstrender.

Text och bilder: Elmia Garden

För sjätte året i rad har Elmia Garden tillsammans med Blomsterfrämjandet tittat närmare på tre trädgårdstrender inför det kommande året. Tanken är att trenderna ska användas både som inspiration och som ett affärsverktyg.

–        Trenderna präglas av djungel, regnskog och riktigt mycket grönt.

–        Det talas mycket om säsongernas värde, men ingen säsong är vackrare än den andra. Och just nu hittar många en annan favoritsäsong än den uppenbara när det kommer till trädgårdstrender, säger Charlotte Frey Svidén.

Trenden Hotellkänsla kännetecknas av klassiska och exklusiva detaljer, såsom jordglober, snäckor och koraller. Här handlar det om tunga och maffiga växter, mycket fönsterlampor i klarglas och vitgrå marmordetaljer.

–        Det ska vara ombonat, men stramt, säger Charlotte Frey Svidén.

–        Här dominerar de gröna växterna, med mycket blad. Och på matsalsbordet får det gärna stå ett litet citron- eller olivträd istället för den traditionella buketten.

Trenden Sagosommar är en romantisk trend som präglas av en blomstrande och kravfri trädgård där årstiderna får ta plats. Här blandas olika material, såsom bomull, ull och emalj, med torra pasteller.

–        Värdet av blommor ur den egna trädgården har växt något oerhört. Flera säsonger har fått plats och det har blivit allt populärare att odla grönsaker och kryddor, vare sig man är student och bor i staden eller som äldre på landsbygden, säger Charlotte Frey Svidén.

Den smalaste trenden som presenteras på Elmia Garden är Välkommen till tropikerna. Här dominerar gröna, maffiga växter som prydnadsgräs och färgstarka blommor som gloxinia och hibiskus. Växterna ska vara stora, antingen täta och fylliga eller med stora spännande bladverk.

Man ska skapa en exotisk känsla gärna med inspiration från Afrika. Och här kommer många gamla och traditionella växter in, som till exempel svärmorstunga, fikusar och bergpalm.

Odla.nu gör en djupdykning i trenderna senare under hösten.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB