Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Elmia Garden

Nya prylar till trädgården

Vi har varit på årets fackmässa, Elmia Garden, som tyvärr inte är öppen för allmänheten, endast för fackpublik. Där kunde man kolla på de första nyheterna som skall komma till nästa sommarsäsong, såväl prylar som växter.

Jag kommer att presentera 2005 års nya växter och frön lite senare, men här har ni några nya prylar att kika på så länge! Idérikedomen är det inget fel på när det gäller att hitta på nya saker, men även gamla godingar får nya funktioner och nytt utseende.

Vad sägs t.ex. om "keramikkrukor" som ser ut precis som keramik, men som bara väger några hundra gram för en så stor kruka, som i äkta vara säkert skulle väga 10 kg! Skönt för oss med svag rygg och orkeslösa armar! Franska Grosfillex gör dessa.

Vackra stövlar kan man ju vilja ha. Här visar vi ljuvligt rosenmönstrade stövlar för den romantiska odlaren. Key Ex AB.

Samma firma säljer också snygga, runda keramikplattor som kan användas som trampstenar eller bara som prydnader. Eller vad sägs om roliga gröna grodor klättrandes på krukorna?

Behändiga, små växthus för balkongen, uteplatsen eller varför inte för inomhusbruk visade Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik. Det finns olika storlekar och format, så man kan hitta ett som passar till det man tänker odla.

Den som gillar levande eldar i trädgården har eleganta nya saker att se fram emot. Oljelampor på fot eller för väggmontage, eldstäder och grillar i olika modeller och storlekar och mycket annat vackert för utelivet. Man kan också ha sin grillglöd klar extra snabbt med hjälp av en ny sorts grillbrikett, Quick Grill, som är klar för grillning redan efter några minuter.

Hasselfors Garden presenterade en ny kvalitetsjord, R-dress, som ger snabbt förbättring till trötta rabatter. Den är relativt tung, mörk och näringsrik jord som "stannar kvar" när man lägger den ovanpå den befintliga jorden. Innehåller tre olika sorters torv, lång- och korttidsverkande gödning, sand och bark. Kommer till våren.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Man kan också handla jord i storsäck på 800 kg, om man ska anlägga en hel rabatt eller gräsmatta. Till exempel finns "Enköpingsjord" som används till de fina planteringarna i nämnda stad. Storsäck köps genom deras återförsäljare och i vissa plantskolor på en del platser i Sverige.

Samma firma har även dekorationsflis i olika färger, vackert att täcka rabattens bara jord med. För att den även ska ha en ogräshindrande verkan, kan man först lägga en markduk under eller lägga ut ett tjockt lager täckbark, som sedan toppas med dekorationsflis.

Noviflora, som säljer trendiga krukor, vaser och växter, kom med en kul penna, med vilken man kan skriva en hälsning direkt på växternas köttiga blad!

En annan kul liten idé var wellkrukor med budskap, "Säg det med en kruka"! Krukan har en insats av plast, så den håller ganska länge.

Och så önskar julrenen Waldemar god jul där han står på trappan! Om han kan räknas som en "pryl" kan man däremot diskutera…


Lätta krukor


Rosiga stövlar


Balkongväxthus


Eldningsprodukter


Dekorationsflis


Kul penna


Säg det med krukor


Waldemar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB