Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Drömmen om en trädgård

  • Lilla Toscana -

    Hans Mårtensson är en mångsysslare när det gäller hus och trädgård. Efter en rad fackböcker har han nu skrivit två annorlunda böcker som man kanske kan beteckna som nöjeslitteratur, böcker mest för att njuta av, även om det finns en del anvisningar och ritningar för den som ändå vill ta efter.

Inspirerad blir man förvisso. Den första boken från 2002, Drömmen om en trädgård, behandlar egentligen tre olika trädgårdar. Det förvirrar läsaren en smula och känns lite överarbetat.

Man måste väl vara särdeles förtjust över att arbeta med sin trädgård i alla lägen. Den här typen av lite historiskt snitt med buxbomshäckar, murar och pergola fordrar väldigt mycket tillsyn och pysslande, som de flesta inte skulle orka med i dagens stress, även om just denna trädgård är ganska liten, inte större än att en intresserad familj själv eventuellt kan klara skötseln.

Fotografen har noggrant följt tillblivelsen av det hela och det kan inte alltid framstå som det tacksammaste av motiv. Men det finns också ljuvliga foton av hemliga hörn med klättrande skönheter och vackra översikter från den färdiga trädgården. Den avslutande delen från en italiensk trädgårds känns lite som onödig utfyllnad, även om den haft rollen som inspirationskälla, både då det gäller anläggning och namn. Ägaren har givit sin skapelse namnet Lilla Toscana!


Drömmen om en trädgård

Titel:
Drömmen om en trädgård
Författare:
Hans Mårtensson
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Akantus
Utgivningsår:
2002
ISBN:
91-973529-6-9

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB