Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Dofternas Trädgård

Dofternas trädgård är ännu en steg-för-steg bok med pratiska utviksblad. Jag gillar den här serien av böcker därför att varje uppslag och kapitel har utförliga beskrivningar med teckningar hur man planerar den blivande rabatten, vilka växter författaren har använt i sitt exempel och även alternativ som man kan använda beroende på i vilken klimatzon man bor.

Just den här boken, Dofternas Trädgård, innehåller ett flertal uppslag om hur man planerar och anlägger rabatter med doftande blommor och växter. Steg för steg visas hur man gör en väldoftande snittblomsrabatt, en doftande rabatt dag och natt eller en kryddgård. Dessutom finns det uppslag för hur man kan njuta av vår och sommar tack vare balkonglådor och krukor. En trädgård eller en balkonglåda kan inte bara planeras utifrån färger och former, en trädgård måste också dofta.

När jag läser boken kan jag känna doften av klängrosor och klematis och bara tanken på dessa dofter får mig att tänka på ljumma sommarkvällar. Dofter får människan att koppla av och lockar fram trevliga minnen. Det är svårt att tänka sig en trädgård utan doft, och det som är bra med just den här boken är att det finns enkla och billiga förslag som är fixade i en handvändning, t.e.x. luktärtor i en pyramid av bambupinnar, eller mer avancerade förslag om Klematis i spaljé på garageväggen. Man kan välja ut något av de uppslag som finns i boken och i alla fall ha minst en dofthörna i sin trädgård.

Boken är bra men cirkapriset är runt 320 kr och det tycker jag är ganska mycket. Trädgårdsböcker är ganska dyra men väntar man lite så kanske den dyker upp på något reabord för jag vill gärna ha den i min bokhylla.


Dofternas Trädgård
  Titel:
Dofternas Trädgård
Författare:
Richard Bird
Översättning och bearbetning:
Inger Palmstierna
Bandtyp:
Spiralinbunden
Förlag:
Forum
Utgivningsår:
2001
ISBN:
91-37-11703-3

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB