Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Den lilla trädgården

Nästa bok i den nya norska trädgårdsbokserien som innehåller några mycket trevliga små böcker för den trädgårdsintresserade, alla översatta till svenska.

Boken Den lilla trädgården berättar som titeln säger, om den lilla trädgården som kan rymma mycket grönska, i form av både nytto- och prydnadsväxter. Här får man tips om hur man ska göra om man är ägare till en liten villatomt eller en radhustäppa.

Först ska man planera vad man vill med sin trädgård - är den främst för barnen, ska den vara lättskött för vuxna eller ska det bli mycket trädgård trots en tunn plånbok. När man väl vet det, är det bara att sätta igång.

Även denna bok inleds med en kapital om redskap man kan behöva - bara det nödvändigaste, såsom hand- och klippredskap, spadar, krattor och grep, skottkärra och gräsklippare. Gödsel, jord och andra förnödenheter nämns kortfattat också.

Nästa kapitel berättar om året runt i trädgården, dvs. vad som kan vara aktuellt att göra just då.

Sedan övergår författaren till att berätta om olika trädgårdar och visar fem olika - fyra fyrkantiga radhustäppor och en liten villatomt.

Rubriker som Lagom dyr trädgård, Barnens trädgård, Blomsterträdgård, Den lättskötta trädgården och Den praktiska trädgården ger en fingervisning vad det handlar om.

Andra rubriker är bl.a. En trivsam vrå som handlar om olika detaljlösningar, Fin gräsmatta berättar om anläggning och skötsel av gräsytor, Hand med häcken tar upp olika sorters häckar, deras anläggningsarbete och skötsel. Buskar och buskage tar upp buskarnas betydelse, val av buskar och deras skötsel och Odla något att äta handlar om köksträdgårdar, allt från en pytteliten sådan i kruka till lite större på friland. Det sista kapitlet Växtskydd handlar om ogräs, kompostering och marktäckning.

En lagom liten bok till att börja med. Man får många bra idéer så att man kommer igång med sin kanske första lilla trädgård.

Den lilla trädgården
  Titel:
Den lilla trädgården
Författare:
Dorte Gjefsen
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Forum
Utgivningsår:
2003
ISBN:
91-37-12071-9

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB