Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Blommor till påsk!

Påsken är en av våra allra gladaste högtider. Våren är här, ljuset har återvänt och vi firar med god mat, pyssel och blommor. Ibland vill vi dekorera på samma sätt som vi brukar göra, och ibland är vi sugna på något nytt och lite annorlunda. Kanske att ett tips eller två kan inspirera?

Inspiration från Blomsterfrämjandet

Färgvalet till påsken är förstås gult, gult och åter gult, fast det finns naturligtvis även utrymme för vita, lila och rosa toner. Det finns ett rikt utbud av växter för inomhusbruk, och det börjar även dyka upp växter för trädgården.

Dekorera till påsk

Nedan hittar du en hel mängd med tips på hur du kan dekorera inför påskens alla festligheter - det är egentligen bara den egna fantasin som sätter gränserna, inte sant?

 • Placera en bukett på ett oväntat ställe! Överraska till exempel genom att ställa en vacker vas med svenskodlade tulpaner och hyacinter på favoritstolen.
 • Placera en söt bukett eller en liten kruka överst på kakfatet. Narcissus ’Tête à Tête’, en gul minivåreld eller jordviva är bedårande.
 • Rada upp! Genom att placera buketter eller krukor på rad fås en härlig masseffekt. Extra fint blir det om du binder samman färger eller former så det blir repetitivt. Blommorna kan placeras på ett sidebord, köksbord eller på fönsterkarmen där plats finns.
 • Liten vas på fat. Att ta ett par tulpaner eller knipsa av ett par blommor från rikblommande krukväxter och sätta i ett litet glas är bedårande. Extra effektfullt blir det när vasen placeras på en romantisk assiett. Fint till påsken är att ta ett par blommor från den gulblommande pelargonen ’First Yellow’.
 • Blommor på menyn. God mat hör påsken till och ofta äter vi buffé. Det är lätt att glömma buffébordet, men här ska det naturligtvis också blomma. Ägg är en klassiker och genom att placera en liten blomma mitt i äggskålen blir det extra festligt.
 • Bricka med säsongens växter. Plocka fram en bricka som du tycker mycket om och leta rätt på flera små vaser. Har du inte så många fungerar det utmärkt med små dricksglas eller tomma syltburkar. Placera olika blommor så som pärlhyacinter, tulpaner och narcisser i vaserna. Det är fint att blanda med mindre prydnadsväxter i krukor och ett par ljus. Lökväxter som pärlhyacinter kan gärna stå kvar med löken, den är också vacker!
 • Använd en kaffekopp som vas och stapla på ytterligare en kaffekopp för att skapa höjd. Fyll kaffekoppen med hyacinter, pärlhyacinter eller en liten miniväxt i passande format. Både romantiskt, charmigt och modernt på en och samma gång!
 • Placera Narcissus ’Tête à Tête’ i en korg eller låda. Täck med lite strån och mossa och dekorera slutligen med ägg, det blir hur snyggt som helst.
 • Utan vas. Det är väldigt vackert att lägga tulpanerna direkt på en assiett eller direkt på bordet. Ibland hittar du säkert tulpaner på lök i handeln, de håller såklart allra bäst. Gula tulpaner mot en vit spetsduk är helt oemotståndligt.
 • Hyacinter och tulpaner i pastelltoner är underbara tillsammans och doftar ljuvligt.
 • Glöm inte entrén! Välkomna dina gäster med en symfoni av gula toner och ös på med vivor, gyllenlack, penséer, jordvivor, alunrot, påskliljor, Narcissus ’Tête à Tête’, ranunkler och Sedum ’Lemon ball’ i härliga gula toner.

Att med hjälp av blommor, fina idéer och kanske lite annorlunda grepp göra fint inför påskbjudningen är kul - inte minst när de inbjudna gästerna höjer feststämningen ännu mer genom sina beundrande tillrop över hur vackert du har det!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB