Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Blommor till glädje

Äntligen får jag recensera en "pyntbok". Vad är då en "pyntbok"? Jo en bok fylld med förslag till dekorationer och arrangemang gjorda av både färskt och torkat material. Alltså pynt för hemmet.

Jane Nörgaard är en av Danmarks mest kända florister och hon har bl.a Blomsterhuset Jane Nörgaard, Jane Nörgaards Blomsterskole och har gjort blomsterarrangemang på slotten Amalienborg och Christiansborg m.m.

Boken Blommor till glädje är rikt illustrerad med fotografier av de färdiga arrangemangen och tecknade bilder som beskriver uppbyggnaden av arrangemangen.

Jane Nörgaard har delat in boken i kapitel om vår, sommar, höst och vinter där hon i respektive kapitel använder sig av material som finns tillgängligt. Hon arbetar med allt från billigt material som grenar och mossa till dyrbara orkidéer. Vad sägs tex om ett stilleben med pumpor, adventskrans med bark och lav, rede med vårblommor eller ett hjärta av äpplen.

Beskrivningarna i boken är tydliga och lättfattliga men de flesta arrangemangen och dekorationerna kräver tämligen mycket material och enligt min mening är det ingen bok för nybörjare.

Jane Nörgaard har sysslat med blomsterbindning sedan hon slutade skolan och därefter skaffat sig en gedigen utbildning och vana vilket gör att det som i hennes flinka fingrar blir ett underbart arrangemang förmodligen skulle likna ett skatbo i mina händer men har man lite vana och lite mer tålamod än vad jag har så får man underbara idéer och uppslag genom denna bok och med hjälp av den kan du skapa prydnader som får vänner och bekanta att häpna över din påhittighet.

Blommor till glädje
  Titel:
Blommor till glädje
Författare:
Jane Nörgaard
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Cordia
Utgivningsår:
1998
ISBN:
91-7085-200-6

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB